Pirinç zevke göre çıkartılabilir.. Pirinçsiz yapmak isterseniz 3 su bardağı su kullanın. Portakal suyu yemeğe farklı bir tat vermekte denemek için bile olsa ekleyin pişman olmayacaksınız.
Pırasaları yıkadıktan sonra orta kalınlıkta kesin. Havuçları da yıkayarak halka biçiminde doğrayın. Soğanı da doğrayarak, domatesleri de rendeden geçirin. Tencere içerisine yağ koyduktan sonra kızmasını bekleyin. İlk olarak içine soğanları atarak kavurun. Daha sonra domatesleri ve domates salçasını da ekleyerek, kavurma işlemine devam edin. 5 dakika boyunca kavurduktan sonra pırasa ve havuçları da ilave edin. Son olarak pirinçleri de ekleyerek, bir süre daha kavurma işlemini gerçekleştirin. Su, tuz ve baharatları da ekleyerek, orta ateşte pişirin. Yarım limonu ocağı kapatmadan beş dakika önce yemeğin içine sıkın. Pırasa Yemeği 4 kişilik olacak şekilde tarif edilmiştir. Ortalama 40-50 dakika aralığında hazır hale gelecektir. Pırasa yemeğinin kalori durumu da 100 gram baz alındığında 60.9 kcal olacaktır.