Twitter, sonunda şifreli DM özelliğini sunmaya başladı. Ancak dağıtım, bazı ciddi kısıtlamalarla gerçekleştiriliyor. Bu nedenle, özelliğin gizliliğine önem veren tüm kullanıcılara ulaşması zorlaşıyor. İlk olarak, sadece onaylanmış bir hesaba sahip kullanıcılar, yani Blue aboneleri yararlanabilecek. Onaylanmış kurumlara bağlı şekilde onaylanan hesaplarda da bu imkandan faydalanılabilecek. Hesapların onaylı olması gerektiğinden, şifreli mesajlaşma için sohbetin iki tarafının da hesaplarının onaylanmış olması gerekiyor.
Şifreli DM özelliğinde başka sınırlamalar da bulunuyor. Örneğin, grup sohbetleri ve bağlantılar dışındaki medyalar uçtan uca şifrelemeyle korunamıyor. Ayrıca, kullanıcılar şifrelenmiş bir mesajı doğrudan şikayet edemiyorlar. Twitter’ın mesajlar için sunduğu şifrelemenin düzeyi de diğer uygulamalarınınkine kıyasla daha az güvenlidir. Miko blog servisi mesajların üst verilerini şifrelemediği gibi, “Man in the middle” saldırılarına karşı da koruma sağlamıyor.
Twitter’ın sahibi Elon Musk, “birileri bizim kafamıza silah dayasa bile kullanıcıların mesajlarına erişememeli” demişti. Ancak özelliğin mevcut sunumu, herhangi bir kaba kuvvet uygulamadan şifrelenmiş mesajlara erişilebildiğini gösteriyor.
Twitter kullanıcıları, şifreli DM özelliğini kullanarak özel ve güvenli bir mesajlaşma deneyimi yaşayacaklar. Ancak kısıtlamaların farkında olmak ve bu doğrultuda hareket etmek önemlidir. Twitter, kullanıcıların gizliliklerini korumak için sürekli çalışmalar yürütüyor. Bu nedenle, daha iyi bir şifreli mesajlaşma deneyimi için düzenli olarak güncelleme yayımlıyor.