Twitter’da nefret söylemiyle mücadele etmek için atılan adımlar bir yenisini daha ekledi. Artık bir tweet’in nefret söylemi politikasını ihlal etmiş olması ihtimaline karşı, görünürlüğü kısıtlanacak ve altına “Görünürlük sınırlandırıldı: Bu tweet Twitter’ın nefret eylemi politikalarını ihlal etmiş olabilir” etiketi eklenecek. Şirket önümüzdeki dönemde başka ihlâller için de benzer nitelikte etiketler sunacağını duyurdu. Bu etiketler, kullanıcıların nefret söylemi içeren tweetleri kolaylıkla fark etmelerini sağlayacak.
Twitter’ın bu uygulaması, daha önce de açıklandığı gibi, nefret söylemi kurallarını ihlal ettiği düşünülen paylaşımlara etiket eklemeye başlamasıyla birlikte geldi. Bir tweet’in görünürlüğünü sınırlandırmanın çeşitli yolları olduğu belirtilirken, tweet’i arama sonuçlarından, Sana Özel ve Takip Edilenler sekmelerinden kaldırılması ilk yöntemler arasında yer aldı. Buna ek olarak; eğer başka bir tweet’e yanıt olarak verildilerse yanıtlar arasında alt sıralarda göstermek, bu tweet’in yanıtlanmasını veya retweet edilmesini engellemek veya yer imleri arasına kaydedilmesine izin vermemek de sunulan çözümler arasında yer aldı.
Twitter, uygulamalarının hatasız olmayabileceğini ve erişimi kısıtlanan tweetlerin sahiplerinin geri bildirimler eşliğinde itiraz edebileceklerinin altını çiziyor. Ancak bu itirazın tweet üstündeki kısıtlamayı kaldırıp kaldırmayacağı konusunda bilgi verilmedi. Şirket ayrıca, Elon Musk’ın dümene geçmesinin ardından moderasyon konusunda daha gevşek bir politika izlemeye başladığına dair bilgilendirmede bulundu. Musk, “Erişim Özgürlüğü değil, İfade Özgürlüğü” şeklinde tanımladığı bir yaklaşımı benimsiyor.
Twitter’ın nefret söylemi politikalarını daha aktif bir şekilde uygulamaya başlaması, kullanıcıların daha güvenli bir ortamda sosyal medya platformlarını kullanmalarını sağlayacak. Bu uygulamaları kullanan Twitter kullanıcılarının, nefret söylemi içeren tweetleri daha kolaylıkla fark etmeleri ve rapor edebilmeleri de mümkün hale gelecek.