2023 EYT Askerlik Borçlanma Ücreti ve Başvuru Dilekçesi

2023 EYT Askerlik Borçlanma Ücreti ve Başvuru Dilekçesi

ABONE OL
09 Mart 2023, 18:50:15

2023 yılında askerlik borçlanma ücreti ve başvuru dilekçesi ile ilgili detaylara bu yazımızda yer verdik. Askerlik yapmayan ya da tecilli olanların borçlanarak askerlik hizmetini yerine getirme imkanı var. Borçlanma ücreti ve başvuru dilekçesi hakkındaki bilgileri öğrenerek işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca SEO uyumlu description yazarak, internet kullanıcılarının aramalarında daha fazla görünürlük elde edebilirsiniz.

Emeklilikte Yaşayanlar Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Emeklilikte Yaşayanlar (EYT) ile ilgili uzun süredir beklenen düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yönetmelikle birlikte EYT’lilerin başvuru süreci başladı.

Yönetmelikte belirtilen şartlara göre, yaş sınırı olmadan EYT prim günleri eksik olanlar doğum borcu veya askerlik borcu ile prim günlerini tamamlayabilecekler.

Bu içeriğimizde ise 2023 yılı için askerlik ve doğum borçlanması ücretleri ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Ayrıca askerlik borçlanması ve doğum borçlanması talep dilekçesi nasıl hazırlanır, doldurulur ve gönderilir, bunların yanıtını da vereceğiz.

Askerlik ve Doğum Borçlanması İşlemleri Nasıl Yapılır?

Askerlik ve doğum borçlanması işlemleri, Sosyal Güvenlik Kurumu internet sitesinden e-Devlet veya borçlanma talep dilekçesi indirilerek elden veya posta yoluyla Kurumun ilgili birimine gönderilmesi suretiyle yapılır.

Askerlik borçlanması talep dilekçesi doldurulurken, SGK borcunuz en düşük tutarda hesaplanacak şekilde dolduranızı öneririz. Ayrıca, borçlanmak istediğiniz süreyi tam olarak belirtmeniz gerekiyor.

Doğum borçlanması için ise, hizmet akdine tabi kadın sigortalılar, bağımsız çalışan kadın sigortalılar ve kamu görevlisi kadın sigortalılar talepte bulunabilirler. Doğum borçlanması talep dilekçesi de yine Sosyal Güvenlik Kurumu internet sitesinden e-Devlet veya borçlanma talep dilekçesi indirilerek ilgili birimlere gönderilir.

Askerlik Borçlanması Ücretleri

Askerlik borçlanması ücretleri her yıl güncellenmektedir. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren askerlik borçlanması bedelleri aşağıdaki gibidir:

-12 ay (360 gün) askerlik borçlanması bedeli 2023 yılı için en az 38 bin 430,72 TL.

-15 ay (450 gün) askerlik borçlanması bedeli 2023 yılı için en az 48 bin 38,40 TL.

-18 ay (540 gün) askerlik borçlanması bedeli 2023 yılı için en az 57 bin 6462,08 TL.

Doğum Borçlanması Ücretleri

Doğum borçlanması ücretleri de yine her yıl değişmektedir. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren doğum borçlanması bedelleri aşağıdaki gibidir:

-1 çocuk için 2 yıl (720 gün) doğum borçlanması bedeli 2023 yılı için en az 76 bin 861,44 TL.

-2 çocuk için 4 yıl (1.440 gün) doğum borçlanması bedeli 2023 yılı için en az 153 bin 722,9 TL.

-3 çocuk için 6 yıl (2.160 gün ) doğum borçlanması bedeli 2023 yılı için en az 230 bin 584,3 TL.

EYT Prim Şartı Nedir?

Yeni yönetmelikle birlikte EYT prim günü şartı da değişti. Şimdi için 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olunması ve kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl olan sigorta süresinin tamamlanması gerekmektedir.

EYT Ne Zaman Emekli Olacak?

EYT’nin ne zaman emekli olabileceği hakkında net bir bilgi olmadığı için başvuruların kabul edilmesi ile ilgili bekleyiş sürüyor.

Sonuç Olarak

Emeklilikte Yaşayanlar Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı ve EYT başvuruları başladı. Askerlik ve doğum borçlanması işlemlerinin nasıl yapılacağı ve ücretleri hakkında detaylı bilgi verdik. Ayrıca EYT emeklilik şartı da değiştiğini hatırlatmak isteriz. Net bir tarih belirtilmesi içinse henüz bir bilgi yok.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler