Geliyor gelmekte olan: Apple, ChatGPT’ye rakip olacak!

Geliyor gelmekte olan: Apple, ChatGPT’ye rakip olacak!

ABONE OL
04 Ağustos 2023, 21:20:10

Apple, son zamanlarda geliştirdiği bir yapay zeka destekli sohbet botuyla ChatGPT’ye rakip olacağı iddialarıyla gündemde yer alıyor. Yapay zeka, günümüzde hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Özellikle orijinal görüntü veya metin içerikleri oluşturmak için yapay zeka teknolojilerinden yararlanmaktayız. Bunun yanı sıra, teknoloji şirketleri de bu alanda çalışmalara başlamıştır. Bu şirketlerden birinin de Apple olduğu söylenmektedir.

Apple ChatGPT’ye rakip mi olacak?

Teknoloji şirketlerinin hedeflediği son trend, yapay zeka konusunda önemli bir adım atmaktır. Son günlerde ortaya çıkan iddialar, Apple’ın yapay zeka alanında büyük çalışmalar yaptığını göstermektedir. Bazı araştırmacılar, Apple’ın diğer şirketlere kıyasla yapay zeka konusunda geride kaldığını söylemektedir. Google Bard, ChatGPT ve CoPilot gibi yapay zeka araçlarının göz önünde bulundurulmasıyla bu iddia doğru gibi gelmektedir. Ancak, Apple CEO’su Tim Cook, yapmış olduğu bir röportajda bu konuyla ilgili önemli hazırlıklar yaptıklarını belirtmiştir. “Yıllardır, üretken yapay zeka dahil olmak üzere çeşitli yapay zeka teknolojileri üzerinde araştırmalar yapıyoruz. İnsanların yaşamlarını daha da iyileştirmek için sorumlu bir şekilde bu tür teknolojilere yatırım yapmaya ve yenilikler yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuşmuştur. Apple’ın bu açıklamaları, şirketin yapay zeka konusunda da önemli adımlar atacağına işaret etmektedir. Yapay zeka teknolojileriyle ilgili çalışmalarını sürekli olarak ilerleten Apple, kullanıcıların hayatlarını daha üretken hale getirme hedefine odaklanmaktadır. Bu nedenle, yapay zeka teknolojilerine yapılan yatırımlar ve yenilikler, Apple’ın sektördeki rekabet gücünü artıracak ve kullanıcılara yenilikçi bir deneyim sunacaktır. Sonuç olarak, Apple’ın yapay zeka konusunda geride kaldığı yönündeki iddialar doğru gibi görünse de, şirketin CEO’sunun açıklamaları bunun aksi yönde bir gelişme olduğunu göstermektedir. Apple, yapay zeka teknolojilerini sorumlu bir şekilde ilerletme ve kullanıcıların yaşantılarını zenginleştirme misyonuyla çalışmalarına devam edecektir. Türkçe dil kurallarına uyarak, verdiğiniz içerikten yola çıkarak tamamen özgün bir şekilde yazmaya özen gösterdim.

Geliyor gelmekte olan: Apple, ChatGPT’ye rakip olacak!

Bununla birlikte, birkaç hafta önce Apple ile ilgili ilginç bir iddia ortaya çıktı. İddiaya göre Apple, ChatGPT’ye rakip olacak yeni bir yapay zeka destekli sohbet robotu üzerinde çalışıyor. Ayrıca şirketin bu sohbet robotunu 2024 yılında piyasaya süreceği tahmin ediliyor. Ancak bazı uzmanlar, bu tarihin daha ileri bir zamanda olabileceğini dile getiriyor. Bununla birlikte, Tim Cook’un yaptığı açıklamaya bakıldığında, iddiaların doğru olabileceği işaret ediyor. Bununla birlikte, tüm bunların şu anda sadece iddia olduğunun altı çizilmelidir. Ayrıca CEO, Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili de açıklama yaptı. Açıklamasında, “Açıkçası, ciddi miktarda yatırım yapıyoruz ve bunu Ar-Ge harcamalarımızda da görebilirsiniz.” Apple’ın verilerine göre, şirket 2023 yılının başından bu yana Ar-Ge çalışmaları için 22.61 milyar dolar harcama yaptı. Bu da geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 3.12 milyar dolarlık bir artış olduğunu göstermektedir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler