Apple’ın gelecek nesil M3 Max çipli 16 inç MacBook Pro’sunun detayları ortaya çıktı

Apple’ın gelecek nesil M3 Max çipli 16 inç MacBook Pro’sunun detayları ortaya çıktı

ABONE OL
08 Ağustos 2023, 11:40:50

Apple’ın yeni nesil silikon çipi M3 Max, şu anda 16 inç MacBook Pro’nun dahili testlerinde kullanılıyor. Bu yeni çip, 16 CPU çekirdeği ve 40 GPU çekirdeği içeriyor. Ayrıca, bellek desteği 48 GB’a kadar çıkabiliyor. Bu da, yeni işlemcili donanımların kullanıcılara daha yüksek performans ve daha etkili bir deneyim sunabileceğini gösteriyor.

M3 Max MacBook Pro ve Diğer Ürünlerin Geleceği

Yaz mevsiminin sona ermesi ve sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte, Apple’ın donanım yenileme döngüsü hakkında yoğun dedikodular başladı. M2 serisi işlemcili Mac Pro’nun duyurulmasıyla birlikte, M3 yenileme döngüsünün de zamanı geldi. Yeni MacBook’lar, Mac Mini ve iMac masaüstü bilgisayarların piyasaya sürülmesi Ekim ayında planlanıyor.

2024 yılında, 14 ve 16 inç MacBook Pro’nun piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bloomberg muhabiri Mark Gurman’a göre, bu yeni ürünler kullanıcıların beklentilerini karşılayacak nitelikte olacak.

M3 Çip ve iPhone 15 Pro İlişkisi

Bloomberg tarafından belirtildiğine göre, bu yıl sonunda piyasaya sürülecek en üst düzey iPhone 15 Pro modellerinde de yeni A17 işlemci kullanılacak. A17 işlemci, M3 çiplerle çok şey paylaşıyor ve yeni 3nm süreç üzerine inşa ediliyor.

Yeni işlemciler, daha yüksek performanslı 12 çekirdek ve dört verimlilik çekirdeği içerecek. Bu, video düzenleme veya yoğun hesaplama gerektiren işlerde performansı artırırken, pil ömrünü koruyacak.

M3 Max çipi sadece MacBook Pro’ya özgü olmayacak, aynı zamanda Mac Studio ve Mac Pro masaüstü bilgisayarlarda da kullanılacak. 3nm süreç teknolojisi, performansı daha da artırmaya yardımcı olacak. Apple’ın donanım portföyünde geniş bir yenilik yelpazesi sunmaya hazır olduğunu gösteren bu gelişmeler, kullanıcıların ilgisini çekecek.

Genel olarak, M3 Max çipin yüksek performansı, Apple kullanıcılarını etkileyecek gibi görünüyor. Bu yeni nesil çip, yüksek performanslı işlemciler ve GPU’larla birlikte kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı. İleri teknoloji, kullanıcılara daha fazla işlem gücü, daha yüksek verimlilik ve daha güçlü bir grafik deneyimi sunacak.

M3 Max: Yeni Nesil Silikon Çip

Apple’ın beklenen yeni nesil silikon çipi olan M3 Max, 16 inç MacBook Pro’nun dahili testlerinde kullanılıyor. Bu çip, 16 CPU çekirdeği ve 40 GPU çekirdeği içeriyor. Ayrıca, bellek desteği 48 GB’a kadar çıkabiliyor. Yüksek performansıyla dikkat çeken M3 Max, kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunma potansiyeline sahip.

Apple’ın Donanım Yenileme Planları

Apple’ın donanım yenileme döngüsü hakkında yoğun dedikodular dönüyor. Son olarak M2 serisi işlemcili Mac Pro’nun duyurulmasıyla birlikte, M3 yenileme döngüsüne ilişkin beklentiler arttı. Ekim ayından itibaren yeni MacBook’lar, Mac Mini ve iMac masaüstü bilgisayarlarının piyasaya sürülmesi planlanıyor. 2024 yılında ise 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerinin piyasaya sürülmesi muhtemel görünüyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler