YouTube Shorts, kötü amaçlı bağlantıları engelliyor

YouTube Shorts, kötü amaçlı bağlantıları engelliyor

ABONE OL
11 Ağustos 2023, 00:29:20

YouTube, TikTok’a rakip olan YouTube Shorts platformunda dolandırıcılık ve spam içeriğin artışını önlemek amacıyla yeni önlemler alıyor. Bu önlemler, kullanıcıların kötü amaçlı yazılımlar, kimlik avı dolandırıcılıkları ve diğer zararlı içeriklerden korunmasını sağlamayı hedefliyor.

YouTube Shorts yorumlarında, açıklamalarında ve dikey canlı yayın akışlarında bağlantıları tıklanamaz hale getirerek, dolandırıcılık ve spam içeriğinin etkisini azaltmayı planlıyor. Bu sayede kullanıcılar, yanıltıcı bağlantıların ve kötü amaçlı yazılımların tuzağına düşmekten korunacak.

YouTube ayrıca, Shorts izleyicilerini diğer YouTube içeriğine daha güvenli bir şekilde yönlendirmeyi planladığını belirtiyor. Bu doğrultuda, masaüstünde kanal afişlerindeki tıklanabilir sosyal medya simgelerinin kaldırılacağı ifade ediliyor. Bu değişiklik, yanıltıcı bağlantılar ve spam içeriğin kaynağı olabileceği gerekçesiyle yapılmaktadır.

YouTube’un aldığı bu önlemler, içerik üreticileri için bazı dezavantajları da beraberinde getirebilir. Özellikle içerik üreticilerinin diğer platformlardaki hesaplarına ve reklamlara yönlendirmek, bağlantı yaparak gelir elde etmek gibi amaçlara hizmet eden bağlantıların tıklanamaz hale getirilmesi, gelir akışları açısından olumsuz bir etkiye yol açabilir.

Ancak YouTube, spam ve dolandırıcılıkla mücadele etmek için uyguladığı politika ve sistemlerin olumlu etkilerini de gözlemlemiştir. Örneğin, diğer kullanıcıları taklit etme nedeniyle kaldırılan veya başka şekillerde sonlandırılan kanal sayısının artışı ve spam veya uygunsuz yorumları tespit eden “katı denetim” özelliği tarafından tutulan yorumların sayısındaki artış, bu çabaların olumlu sonuçlarının birer kanıtıdır.

Son yıllarda birçok ünlü içerik üreticisi, YouTube’un spam sorununu eleştirmiştir. YouTube, büyük isimlerin yorumlarında ne kadar çok spam olduğunu vurgulayan videoların yayınlanmasını takiben, geçen yılın haziran ayında bu sorunu ele almak için yeni politikalar getirmiştir.

YouTube’un dolandırıcılık ve spam içeriğe yönelik aldığı önlemler, platformun daha güvenli ve kullanıcı dostu bir ortam olmasını sağlayacaktır. Ancak, kullanıcılara güvenli ve uygulanabilir bir alternatif sunmadan önce tıklanabilir bağlantıları ortadan kaldırma kararı, küçük içerik üreticileri açısından dezavantajlı olabilir. YouTube’un bu konuda daha fazla çalışma yapması ve içerik üreticilerine doğrudan gelir elde etme imkanı sunması önemlidir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler