Google Chrome, yeni yapay zeka gücündeki arama deneyimi ile yazıları özetliyor

Google Chrome, yeni yapay zeka gücündeki arama deneyimi ile yazıları özetliyor

ABONE OL
16 Ağustos 2023, 10:09:15

Google, yapay zekâ (AI) destekli Search Generative Experience (Üretici Arama Deneyimi) (SGE) özelliğine önemli bir yenilik ekliyor. Bu özellik, web üzerinde okuduğunuz makaleleri özetleyebilmektedir. SGE, arama sonuçlarını özetleyerek aranan şeyi bulmayı kolaylaştırır. Bu yeni özellik, bir bağlantıya tıkladıktan sonra size daha fazla yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Google, bu yeni özelliği SGE’ye erken aşamada bir deney olarak sunmaya başlayacak. İlk olarak Google’ın Android ve iOS uygulamalarında kullanılabilecek ve yakın zamanda masaüstü Chrome tarayıcısına da eklenecektir.

Mobilde Google uygulamasına erişimi olan kullanıcılar, bir makaleden ekranın altındaki bir simgeye dokunarak AI tarafından oluşturulan “ana noktalar” setini görebilecekler. Bu özellik, yalnızca web üzerinde kamuya açık olan makalelerde çalışacak şekilde tasarlanmıştır ve ücretli web sitelerinde işlem görmeyecektir.

SGE’ye Google tarafından başka iyileştirmeler de getirilmektedir. Örneğin, bilim, ekonomi ve tarih gibi konular hakkında yapılan arama sorgularında, belirli kelimelerin üzerine gelerek konu hakkında tanımlamalar veya diyagramlar almak mümkün olacak. Ayrıca, SGE tarafından yapılan özetler, Google kodlama bilgilerini anlamayı kolaylaştırmaktadır.

SGE, geçtiğimiz mayıs ayında Google I/O’da duyurulmuş ve o zamandan beri geliştirmeler yapılmıştır. Google CEO’su Sundar Pichai, kullanıcı geri bildirimlerinin olumlu olduğunu ve zamanla bu özelliğin aramanın nasıl çalıştığına yararlı bir katkı sağlayacağını belirtmiştir. Bu özellik, bilgi erişimini ve yönetimini daha verimli hale getirmek için potansiyele sahiptir.

Google, SEO üzerinde etkili bir şekilde çalışarak, yenilikçi bir özellik olan SGE’yi kullanıcılara sunmaktadır. SGE, arama deneyimini geliştirerek, kullanıcıların istedikleri bilgilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlamaktadır.

Yeni yapay zeka gücündeki arama deneyimi ile Google Chrome, yazıları özetleyerek kullanıcılara daha pratik bir arama deneyimi sunmayı hedeflemektedir. Bu özellik, Google’ın sürekli olarak kullanıcı deneyimini geliştirmek için yaptığı çalışmalardan sadece biridir. Genel olarak, Google’ın SEO odaklı yaklaşımı ve yapay zeka teknolojisi, kullanıcıların arama sonuçlarına daha hızlı ve doğru bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler