JNLP Dosyası Nasıl Açılır? – teknotechnic

JNLP Dosyası Nasıl Açılır? – teknotechnic

ABONE OL
20 Ağustos 2023, 11:08:14

JNLP Dosyasının Açılması ve Nasıl Çalıştırılacağı Hakkında Bilgilendirme

JNLP dosya formatının nasıl açıldığı merak edilebilen hususlardan biri olup, dosya geliştirmek amacıyla pek çok farklı programlama dilinden yararlanılabiliyor ve Java da bunlar arasından öne çıkanlardan biridir. JNLP dosya formatı farklı uzantılara sahip dosyalara örnek teşkil edebilir. Java programlama dili ile geliştirilen JNLP dosyalarının uzantıları .jnlp şeklindedir.

JNLP dosyası açılırken problem yaşanabilmektedir. Söz konusu problemin giderilebilmesi bakımından dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. JNLP dosyası açılırken hata almanızın nedeni temelde iki nedene dayanır: Bunlardan ilki dosyanın kendisinin sorunlu olmasıdır. İkincisi ise dosyayı açmaya çalıştığınız yazılımın güncel olmamasıdır.

JNLP Dosyası Nasıl Açılır?

Java ile yazılmakta olan dosya için uygun ortam sağlanmadığı zaman doğrudan çalıştırmaya izin vermez. Dosyanın açılabilmesi için ise farklı yöntemler kullanmak mümkün olmaktadır.

Java Runtime Environment ifadesinin kısaltması olan JNLP dosyasını açabilmek için kullanılabilecek en pratik yol Java’dan yararlanmaktır. Doğrudan Java aracılığıyla JNLP dosyalarını açabilirsiniz. İlk olarak bilgisayarınıza Java Runtime Environment yazılımını kurmalısınız. Bunun için önce işletim sisteminize uygun en güncel Java sürümünü indirin. Ardından kurulum adımlarını takip ederek işlemi tamamlayın. Eğer zaten Java kuruluysa, güncelleme yapmanız yeterli olacaktır.

Not Defteri ile JNLP Açmak

Eğer Java kullanmak istemiyorsanız veya başka bir sebepten ötürü Java Runtime Environment kurulumu yapamıyorsanız, alternatif bir yöntem olarak Not Defteri veya ücretsiz metin editörleri kullanarak da JNLP dosyalarını açabilirsiniz.

Not Defteri ile JNLP dosyasını açmak için, öncelikle açmak istediğiniz JNLP dosyasının üzerine sağ tıklayın ve “Aç” seçeneğine tıklayın. Ardından açılan listeden “Not Defteri” uygulamasını seçerek Not Defteri yazılımını çalıştırabilirsiniz. Ancak bu yöntemde, kodlar arasında bir kayma sorunu yaşanabileceğini belirtmek gerekir. Alternatif olarak, ücretsiz olarak kullanabileceğiniz metin editörleri arasında bulunan Notepad++ gibi yazılımları da tercih ederek JNLP dosyalarını açabilirsiniz.

Sonuç olarak, JNLP dosyasını açmak için en uygun yol Java kullanmaktır. Java Runtime Environment kurulumunu yaparak veya güncellemeleri kontrol ederek JNLP dosyalarını sorunsuz bir şekilde açabilir, alternatif olarak metin editörleri ile de dosyaları çalıştırabilirsiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler