<strong>Met Gala’nın Camp Akımı Nedir</strong>

Met Gala’nın Camp Akımı Nedir

ABONE OL
14 Kasım 2022, 17:10:00

Met Gala, 1948 senesinden günümüze kadar her sene gerçekleştirilmektedir. Met Gala’nın amacı Metropolitian müzesine bağış toplama olsa bile modanın oscar gecesi olarak anılmış olan etkinlik, her yıl mayıs ayının ilk pazartesinde beğeniye sunulmaktadır. Milyonları aşkın dolar bağışının toplanmış olduğu bu gecede, belirlenmiş olan temalar üzerine kostümler sergilenmektedir. Açılışa birçok ünlü davet edilmektedir. Akademi kırmızısını aratmayacak şekilde büyük şıklık yarışına girmekteler. Organizasyonu ise ilk baştan beri değişmeyen Vogue yapmaktadır. Met Gala’nın en önemli özelliklerinden birisi her sene belli temanın seçilmesi ve gelecek olan misafirlerin de bu temayı ele alarak kıyafetlerini hazırlamasından oluşmaktadır.

Met Gala 2019 Konsepti Nedir?

Her sene tasarımcıların hayal güçleriyle beraber estetik algılarını birleştirip ünlülerin karşısına renkli ve yaratıcı kostümleriyle çıkmış oldukları Met Gala 2019 teması kamp olarak belirlenmiş. Moda dünyasındaki şampiyonlar ligi olarak isimlendirilen Met Gala’ya ev sahipliğini yapmış olan Metropolitan Müzesi kostüm enstitüsü küratörü olan Andre Bolton bu senenin temasının Camp: Notes on Fashion içinde feminen stilin yüceliğinden girdi. Bu seneki galanın kültürel rezonans yönünde olduğunu düşünen Bolton, kültürümüzdeki kilit taşların kıyafetlere giydirileceğini dile getirmekte.

Sussana Sontag’ın 1964 senesinde yayımlamış olduğu Notes on Camp isimli ufuk açmış olan eserinden alınmış ilham ile belirlenen tema, doğa aşkını esas almasa da ezoterik deneyim olarak doğal olmayan abartıyı anlatmaktadır. Sontag, kamplaşmayla kampa gitme kavramının aynı zamanda da performans ve alıntılardan ibaret olmadığını tarafsız bir şekilde düşünerek ayırmaktadır. Performansın da kendisine dönüşmüş olduğu bir özne olarak kurgulamıştır.

Camp: Notes On Fashion

Camp: Notes On Fashion ne anlama gelmektedir? Bu cümleyi gördüğün zaman kafanızın karışması çok normaldir. Çünkü camp yaklaşık olarak 17. Yüzyılda ortaya çıkmış olduğundan itibaren sayısız evrimden geçmişti. Seneler, hatta yüzyıllar geçtikçe de campin anlamı değişmiştir. Camp akımının ne olduğunu açıklayacak olursak bu kelimeler yapay ve abartı olacaktır. Met Gala 2019 Camp olarak internette arattığınız zaman karşınıza gelecek olan haberlerin arasında davetlileri giydirecek olan stilistlerin kafasının karıştığını bile görebilirsiniz.

Met Gala demek abartılı kostümler demektir. Tamamen ünlülerin kıyafetleri burada konuşulmaktadır. Bu ünlülerin arasında dünyaca ünlü kişiler bulunmaktadır. Örnek olarak bu sene Anna Wintour’a galada eşlik eden eş başkanlardan birisi de Lady Gaga olmuştur. Diğer ünlüler ise Gucci Kreatif Direktörü olan Alessandro Michele, Serena Williams ve Harry Styles olmaktadır. Met Gala belki de 2019 senesinde insanların kafasını çok fazla karıştırmış olabilir. Sizlerde Met Galaya tutulduysanız araştırmalarınızın sonucunda 2019 yılının en ilginç olduğunu göreceksiniz.

Met Gala 2019 Nasıldır?

Abartı ve görkemin hakim olduğu 2019 Met Gala’da gecenin kazananları Ezra Miller, Laverne Cox, Lize Koshyy, Gigi Hadid, Kristen Stewart ve Lady Gaga olmuştur. Gaga’nın kostümune baktığımız zaman sınıfta kaldığını görsek bile özellikle de makyajı ile durumu nötrleştirmiştir. Met Gala 2019 en ilginç gala olarak tarihe geçmiştir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler