Bedelli Askerlik Detayları ve Açıklamalar

Bedelli Askerlik Detayları ve Açıklamalar

ABONE OL
09 Mart 2024, 16:02:03

Bedelli Askerlik Detayları ve Açıklamalar

Bedelli Askerlik hakkında en son Başbakan Binali Yıldırım’ın: Bedelli askerlik için biz hükümet olarak, yönetim olarak buna bir çare bulmak mecburiyetindeyiz. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız en önemli konulardan biri bu olacak. Çünkü askerlik olmayınca kız vermiyorlar, evlenmen zor oluyor, iş kurman zor oluyor, hayata tutunman zor oluyor. Boşlukta bekliyorsun. Bunu yapmaya hakkımız yok insanlarımıza” dedi.

Bu söylemleri bugüne kadar verilen en net seçim vaadi olarak gözükmekteydi.

Bedelli askerlik bekleyen milyonlarca kişiyi umutlandırdı. Hükümetin bu yaklaşımı binlerce aileye umut oldu. Bakaya durumunda olan, yoklama kaçağı olan, ailesine bakmak zorunluluğundan kaynaklı askere gitmemek için herhangi bir eğitim programına devam eden binlerce kişinin bu sürece pozitif bakmasına sebep oldu. Fakat günlerdir konuşulan çeşitli bazı muhalif siyasi parti mensupları tarafından önce karşı gibi durulan fakat daha sonra 5 milyona yakın bir kitlenin tepkisini gördükten sonra ılıman görüşlerin ortaya çıkmasına neden olan bedelli askerlik dün gerçekleştirilen “Seçim Özel” programında tekrar gündeme getirildi. Cumhurbaşkanımızın tekrar bu yöndeki görüşü soruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “24 Haziran’dan hemen sonra ilk işimiz budur diye girmek olmaz. Bu işe bakarken hassas bakmamız lazım. Çok ciddi bir birikim var. Ama bir tarafta Afrin, Cerablus var. Bir tarafta Kandil’i Sincar’ı konuşuyoruz. Bütün bunlar da ortada. Bütün bunların konuşulduğu bir dönemde hemen bedelliyi öne çıkarma noktasına gelirsek bu yanlış olur. Halkım bize bu noktada ‘ne yapıyorsunuz?’ der. Seçimi atlatalım seçimden sonra bu işin hem askeri boyutunu değerlendiririz. Kendi kabinemizle ortak aklı oluşturur ona göre inşallah adımı atarız.” ifadesini kullandı.

Bu ifadeden kaynaklı sosyal medya paylaşımlarını incelediğimizde birçok kişinin kafasında soru işaretleri oluştuğunu ve seçime tereddütlü gideceklerini belirten binlerce paylaşım görülmektedir.

Son 1 yıl içerisindeki paylaşımlara baktığımızda bu alanda Cumhurbaşkanlığı nezdinde atılacak somut bir adım, net bir söylem (bedelli askerlik kesin çıkacak mı?, Çıkacaksa çıkacağı tarihin veya dönemin belirtilmesi gibi) binlerce insanın kafasından ki soru işaretini ve tereddütünü gidereceğini net bir şekilde göstermektedir. Yıllardır mecliste, sosyal medyada, cimer, bimer ve birçok siyasi partiye durumlarını ısrarlı bir şekilde anlatan artık elzem bir gereksinim haline gelmiş bu yasanın çıkarılması binlerce hatta milyonlarca insanın rahat bir nefes almasını sağlayacaktır.

YUKLİS – Yüksek Lisans ve Doktora Arama Platformu olarak gençlerin bu taleplerini bir kez daha dile getirmek ve bu taleplerin göz önünde bulundurulmasını yetkililerden talep ediyoruz.

Bu arada kulislerde konuşulan ve bedelliden kimlerin yararlanabileceği ile ilgili detaylar yavaş yavaş oluşmaya başlıyor sanıyoruz. Çünkü son zamanlarda konuşulan detay ise 25 Yaş sınırında 20.000 TL ücret olacağı.

Daha Fazlasını Keşfedin

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler