ALES’e Nasıl Hazırlanmalıyım?

ALES’e Nasıl Hazırlanmalıyım?

ABONE OL
08 Nisan 2024, 10:30:11

ALES’e Nasıl Hazırlanmalıyım?

ALES Nedir?

ALES, Yüksek lisans yapmak isteyenlerin girmesi gereken ve sınavdan alınan puana göre çeşitli okullara girebileceği bir sınavdır. Aynı zamanda akademik kariyer düşünen herkes ALES’e girmek zorundadır.

ALES’e her yıl ortalama 300 bin aday başvurmaktadır. Bu adayların büyük bir kısmı ALES’ten geçerli not alamazlar dolayısıyla hafife alınmaması gereken ayrıca ne kadar yüksek alırsanız sonraki prosedürlerde notunuzun işinize o kadar yarayacağı bir sınavdır. 50 sayısal 50 sözel olmak üzere toplamda 100 sorudan oluşur ve süre 150 dakikadır.

ALES bilgi ağırlıklı bir sınav değildir, YGS sınavına girmiş olanlar ALES’i YGS gibi düşünebilirler.

ALES sınavında sözel, eşit ağırlık ve sayısal puan türlerine göre adayların çözmeleri gereken testler şu şekildedir:

  • ALES Sözel puanı için: Sözel 1, Sözel 2, Sayısal 1
  • ALES Eşit Ağırlık puanı için: Sayısal 1, Sayısal 2, Sözel 1
  • ALES Sayısal puan için: Sayısal 1, Sayısal 2, Sözel 1

ALES hakkında genel bilgileri edindiğimize göre şimdi ALES’e nasıl çalışılması gerektiğine gelebiliriz. Herkesin ders çalışma anlayışı, öğrenme şekli ve süresi farklıdır o yüzden bu konuda çalışma yönteminizi kendiniz belirlemelisiniz. Ancak ALES’e özel bazı dikkat edilmesi gerekenleri sizlerle paylaşmak istedik.

Süre

Öncelikle ALES süre bakımından çoğu öğrencinin sıkıntı yaşadığı bir sınavdır. Sürenizi olabildiğince iyi kullanmaya odaklanmalısınız. ALES denemeleri çözerken veya sınav sorularına uygun bir çalışma programı ile çalışırken en önce odaklanmanız gereken şey süredir.

Bakıldığında 100 soru için 150 dakika çok yeterli görünse de özellikle Türkçe soruları çok uzundur ve hem odaklanmanız hem de hızlı olmanız gerektiğinden öncesinde süre konusunda sık sık pratik yapmış olmalısınız. Evde soru çözerken süre tutmayı unutmayın!

Mantık

ALES başta da söylediğimiz gibi bilgi ağırlıklı bir sınav değildir ve sadece sayısal kısmında değil sözel bölümünde de mantık sorularına yer verir.

Mantık sorularını çözerken bir tablo çıkarmak işinize yarayabilir. Yalnızca size verilen bilgilerin yanında tablo çizip soruda verilenleri oturttuğunuzda verilmeyenler ve sizden istenenler de kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

Planlı Çalışma

Planlı çalışmak tüm sınavlar için tavsiye edilir ve çok da özel bir tavsiye gibi gözükmese de ALES sınavında başarılı olmak için gerçekten düzgün ve planlı çalışmalısınız. Süre çok önemli olduğu için planlı bir şekilde pratik yaptıkça eliniz ve beyniniz hızlanacak ve sınav esnasında da süre konusunda problem yaşamanızı engelleyecektir.

Daha Fazlasını Keşfedin

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal
tokat haberleri