Muayenesiz Araç Kullanma Cezası 2024 (Ceza Sorgulama)

Muayenesiz Araç Kullanma Cezası 2024 (Ceza Sorgulama)

ABONE OL
09 Eylül 2024, 10:47:04

Trafik cezalarına gelen yüzde 9,11 oranındaki zamla birlikte muayenesiz araç kullanmanın cezası 2023 yılında artmış oldu. Trafikte en çok karşılaşılan cezalardan birisi de muayenesiz araç kullanmaktır. Muayenesi geçen araç ile trafiğe çıkıp polislere yakalanıldığı zaman ceza ile karşı karşıya kalırsınız. Muayenesiz araba ile ikinci kez yakalanırsa cezası nedir fenni muayeneden geçemezse ne olur araç vizesiz yakalanırsa bağlanır mı muayenesizlikten yakalanma sonucunda ne olur?

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte trafik cezalarına yüzde 9,11 oranında zam geldi. 2023 yılında vatandaşların ödeyecekleri trafik cezaları yüzde 9,11 oranında zamlanmış oldu. Yapılan yeni zamla birlikte trafik cezalarında en az ruhsatsız araç kullanmanın cezası 122 TL, en fazla ise uyuşturucu madde alarak araç kullanmanın cezası 6,910 TL olarak belirlenmiştir. Hız nedeni ile 2023 yılında en az 288 TL ceza ödemesi yapılırken 2023 yılında bu tutar 314 TL olarak zamlanmıştır.

3 yaşından büyük araçların 2 yılda bir muayene yaptırmaları zorunludur. Muayene ticari araçlar için ise yılda bir defadır. Muayenesi yaptırılmayan araçlar trafikte yakalandıkları zaman ceza uygulanır. Gelen yeni zamlarla birlikte muayenesiz araç kullanma cezasıda artmıştır. Alkollü olarak trafiğe çıkacaksanız alkol promil hesaplama sayfasından hesaplama yapabilirsiniz.

Muayenesiz Araç Kullanma Cezası Ne Kadar?

Muayenesi yapılmayan araçlar trafik polislerince yakalandıkları zaman cezai işlem uygulanır. Muayenesiz araç kullanma cezası 2023 yılında 288 TL iken 2021 yılında gelen 9,11 oranında zamla birlikte 314 TL olmuştur. Bu ceza tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödenirse yüzde 25 oranında indirim uygulanır. Ceza yazılması durumda tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ceza ödenirse 78.5 TL indirim uygulanır ve ödeyeceğiniz tutar 235.5 TL olur.

2023 Zamlı Trafik Cezası Tutarları

Trafik cezalarına 2023 yılında 9,11 oranında zam geldi. Gelen yeni zamla birlikte ceza tutarları aşağıdaki gibidir.

Trafik cezalarında en yüksek tutar 6,910 TL ile uyuşturucu madde kullanan kişinin araç kullanması, ve sonra gelen ise 6,687 TL ile sahte plaka takarak araç kullanmak. Hız sınırı yüzde 50’den fazla aşmanın cezası ise 2023 yılında zamlanarak 1,340 TL olmuştur.

Vatandaşlara yazılan cezalarda ise erken ödeme indirimi devam etmektedir. 2023 yılında da yazılan cezalar tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödendiği taktirde yüzde 25 oranında indirim uygulanacak.

Ruhsatsız Araç Kullanma Cezası 2023 yılında arttı.

Sorgulama İşlemini e-Devlet Üzerinden Yapabilirsiniz

Muayenesiz araç kullanmanız durumunda size ceza yazıldıysa e-Devlet sayfası üzerinden sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Sorgulama yapmak için aşağıdaki adımları takip edin;

  • e-Devlet sayfasına giriş yapın,
  • Arama bölümüne Trafik Para Cezası Borcu Sorgulama ve Ödeme yazarak Gelir İdaresi Başkanlığı’nın borç ödeme sayfasına giderek Uygulamaya Git butonuna tıklayın,
  • Açılan sayfada güncel borcunuzun olup olmadığı yazacaktır.
  • Ayrıca e-Devlet sayfasından Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Gerçek Kişi) bölümüne giderek de son bir yıl içerisinde adınıza kayıtlı araç plakasına yazılan cezaları sorgulayabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek konular

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler