Salçanın yapısı nemli olduğu için küflenme sorunuyla karşılaşılmaktadır. Salçada ki küf oluşumunu engellemek ve küflü salça ile ilgili bilmeniz gerekenler.
Salça domates ya da kırmızı biberin ezildikten sonra çıkan suyunun kaynatılması ve kurutulması ile elde edilen bir besindir. Türk mutfağında sıklıkla kullanılan salça bu nemli içeriğinden dolayı küflenme problemi ile karşılaşmamıza sebep olmaktadır. Küflü salça yenir mi, salçanın üstü küflenirse zehirler mi salça neden küflenir küflenmesi önlenir mi küflenmemesi için ne yapılır beyaz lekeler küf müdür?
Doğal ev yapımı salçalarda küflenme sorunu çok az olmasına rağmen hazır salçalar çok daha çabuk küflenebiliyor. Bu sebepten küflenme problemini ortadan kaldıracak saklama koşullarına dikkat etmeli ve küflenen salçanın temizlenmesini bilmemiz gerekmektedir.
Eğer salçanız küflenmişse küften kurtulmak için;
Küflü salça zararlı mı diye merak edenler için küflenen salçanın yüzünü aldıktan sonra kullanabileceğinizi söyleyebilirim.
Diğer bir çok gıda gibi küflenen salça içinde küflü kısmı alındıktan sonra tüketilip tüketilmeyeceğini merak ederiz. Katı gıdalarda özellikle buğday ve mısır içeren ekmek gibi ürünlerde ki küf sadece buzdağının görünen kısmıdır. Bu sebepten kesinlikle tüketilmemesi gerekir.
Fakat nem içeriğinden dolayı küflenen gıdalar ki buna salça en büyük örnektir. Küfü temizlendikten sonra tüketilebilir. Çünkü fazla sıvının olduğu kısım sadece küflenmektedir. Şunu da unutmamalısınız aşırı kimyasal ve katkı içeren ürünler küflenmez. Bu bakımdan salçanın küflenmesi nasıl engellenir diye bir merak içerisindeyseniz bu iyi bir şeydir!
Gizli Hazineleri Keşfedin