En Ucuz Kargo Anlaşması Nasıl Yapılır?

En Ucuz Kargo Anlaşması Nasıl Yapılır?

ABONE OL
22 Eylül 2024, 10:47:03

2023 yılında ki pandemi nedeniyle e-ticaret oldukça fazla büyüdü. Bir çok işletme ve şirkette dijitaldeki yerini almak istiyor. Yalnız burada ki en büyük problem kargo şirketleri ile olan anlaşmalardır. En uygun fiyatlı cebimize hesaplı gelen kargo fiyatları nedir kargo fiyat anlaşması nasıl oluyor ?

Ucuz ve hızlı bir kargoya sahip olmanız müşterileriniz için oldukça faydalı olacaktır. Peki kargo anlaşması nasıl yapılır. Bütün kargoların anlaşma detayları ile ilgili bilgileri sizin için araştırıp yazdık.

Kargo Anlaşması Nasıl Yapılır?

Kargo şirketlerine yüksek tutarlar ödememek ve kar marjınızı arttırmak için de kargo şirketleriyle anlaşma yapmalısınız. Kargo anlaşması; internetten, Instagram üzerinden veya GittiGidiyor, Amazon ve Trendyol gibi pazar yerlerinden yapılan satışlarda oldukça önemli konuların başında geliyor. 

Adıma kargo var mı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Kargolarınızı şirketiniz üzerinden değil bireysel olarak göndermek isterseniz ağırlık ve hacmine göre değişmekle birlikte en az 26 – 40 arasında bir tutar ödemek zorunda kalırsınız.

Bu sebepten iyi bir araştırma yapıp hangi kargo şirketini seçeceğinize dair bir düşünce belirdikten sonra size en yakın kargo şubesine giderek, şube müdürü ile görüşme gerçekleştirip kargo anlaşması yapabilirsiniz.

Adet ve paket boyutlarına göre yapacağınız bu anlaşmalar genellikle 6 ay ya da 1 yıllık olarak düzenlenmektedir. Aynı kargo şirketi ile anlaşma yapmaya devam etmek istiyorsanız bu sürenin sonunda anlaşmanızı yenileyebilirsiniz.

İşte şirketlere göre kargo anlaşmaları;

MNG Kargo İle Anlaşma Şartları

MNG kargo anlaşma şartları gönderilerin hacmi ve büyüklüğüne göre belirlenmektedir.

Taşınması yasak veya sakıncalı olan ürünler, kargo şirketi tarafından taşınmamakta ve yapılacak anlaşmaların arasında yer almamaktadır. Kargo ile taşınmayacak olan ürünler, farklı kategorilerde değerlendirilmektedir.

Taşınması yasak olan ürünlerin listesi, kargonun internet sitesi üzerinden veya şubelerinden öğrenilmek durumundadır.

Hasar görmesi muhtemel olan ürünler için ise farklı bir anlaşma metni hazırlanmaktadır. MNG Kargo E-ticaret Çözümü sunan kargo firmalarından bir tanesidir. Sizde MNG ile kargo anlaşması yapabilirsiniz.

PTT Kargo Anlaşması

PTT Kargo genel müdürlüğü ile iletişime geçtikten sonra kargo anlaşması yapabilirsiniz. Aylık kargo hacmi ve gönderiler ile ilgili bilgileri vermeli ve buna göre bir anlaşma yapma yoluna gitmelisiniz.

Kurumsal kargo anlaşmanız, PTT Genel Müdürlük tarafından onaylandıktan sonra ürünlerinizi göndermeye başlayabilirsiniz.

Aras Kargo İle Anlaşma Yapmak

Aras kargo ile anlaşma yapmak için gönderi ve taşıma şartlarını öğrenmek, anlaşmayı yapmak üzere sizin bölgenizde yer alan şubeye gitmelisiniz.

Yetkili müdür ile gerekli görüşmelerin yapılmasından sonra sözleşme adet ve büyüklüklerine göre belirlenerek tıpkı diğer kargo şirketlerinde olduğu gibi 6 ay ya da 1 yıllık olarak yapılmaktadır.

Aras kargo internet satışları için tahsilatlı ödeme imkanını da sunmaktadır.

Yurtiçi Kargo Anlaşması

Yurtiçi kargo bünyesinde farklı E-ticaret sayfaları için kampanyalar barındırmaktadır.

Kampanyalar gönderi çeşitleri ve boyutları kapsamında değerlendirilerek kargo anlaşması yapılmaktadır. Yurtiçi kargoyu diğerlerinden ayıran en önemli etken ise işletmeler için anlaşma yapılabildiği gibi bireysel anlaşmalarında yapılmasıdır.

Sürat Kargo Anlaşması Nasıl Yapılır

Sürat Kargo, E-ticaret kargo anlaşmalarında indirimli paket tarifesini uygulamaktadır. Paketler üzerinde yapılan indirim belirli şartlar dahilinde oluşturulmaktadır.

Paket yükleme yapıldıktan sonra bakiyeden paket gönderimleri düşmektedir. Karşı ödemeli paketlerde bakiyeden para eksilmemektedir. Kargo paket limiti 6 TL’nin altına düştüğünde indirim paketi de bitmiş olacaktır.

İndirimli kargo paketi şahıs ve firma adına alınabilmektedir. İnternetten  al kapıda öde hizmeti sunmaktadır. E-ticaret kargo anlaşmaları için en yakın şubeye gidip yetkili kişi ile konuşulmalıdır.

Pazaryerleri İle Kargo Anlaşması Yapmak

Ürünlerinizi pazaryerlerinden satabilir ve büyük şirketlerin yapmış olduğu kargo anlaşmalarından faydalanabilirsiniz. Buradaki en önemli özellik ise kargo fiyatının daha ucuz olması ve kargo fiyatını ürüne yansıtarak ücretsiz kargo seçeneğini sunmanızdır.

Ülkemizde satış yapabileceğiniz pazar yerleri;

  • Amazon Türkiye
  • Trendyol
  • HepsiBurada
  • N11
  • GittiGidiyor

pazaryeri sitelerinin kargo şirketleri ile anlaşması ise şu şekildedir.

Kargo anlaşmanızı sizde bu şartlara göre yaparak kazançlı çıkabilirsiniz.

Keşfetmeye Devam Edin

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler