Ayak İzi Analizi: 2024, GameFi 2.0’ın ortaya çıkışını görecek mi? | 2024 Faaliyet Raporu

Ayak İzi Analizi: 2024, GameFi 2.0’ın ortaya çıkışını görecek mi? | 2024 Faaliyet Raporu

ABONE OL
25 Eylül 2024, 03:47:05

Newzoo’nun 2021 Küresel Oyun Pazarı Raporuna göre, 2015’ten 2021’e kadar, küresel oyuncu sayısı 2020’ye göre %5,3 arttı ve şu anda 3 milyarı aştı. Aynı yıl, 2020’de toplam küresel oyun geliri yıllık bazda %1,4 arttı ve şu anda 18,03 milyar ABD doları oldu ve bunun mobil oyun geliri toplam küresel pazarın %52’sini oluşturacak.

Oyun, büyük, yeri doldurulamaz bir eğlence biçimidir. Ve şimdi, yepyeni bir oyun modu getirmek için blok zinciri ile birleştirildi: GameFi.

 

Ekran görüntüsü kaynağı – 2021 küresel oyun pazarı

2021’in ilk yarısında oyun + DeFi + NFT kombinasyonu olarak tanımlanan GameFi kavramı gerçekten şekillendi. Axie Infinity, merkezi olmayan finansın ve değiştirilemez dijital varlıkların oyunla nasıl çalışabileceğini gösteren ilk büyük oyundur.

2021’in ikinci yarısında GameFi, kripto para piyasasında en sıcak sektör olmak için DeFi’yi geride bıraktı. Facebook adını Meta olarak değiştirdiğinde, metaverse iyi bilinen bir terim haline geldi.

 

Ayak İzi Analizi – 2021’de GameFi Protokollerinin Aylık Toplam Sayısı GameFi’nin İşlemleri Yıl Sonu %2.934 Arttı

Footprint Analytics’e göre GameFi, Mart ayında, işlem hacimlerinin dengelenmesiyle birlikte Ağustos ayına kadar devam eden patlamalı bir büyüme dönemi başlattı. GameFi’nin işlemleri de bu dönemde 9 Nisan ve 27 Aralık tarihlerinde iki büyüme zirvesi yaşadı.

 

Ayak İzi Analizi – 2021’de GameFi Fırsatları

Bu zirveleri yönlendiren iki gelişme:

  • WAX Chain, entegre dijital ürünler yaratma, satın alma, satma ve ticaret yapma yeteneğini tanıtır: WAX Chain, desteklenen daha yüksek oyun verimi ve ETH’den daha ucuz gaz ücretleri ile çoğu kullanıcıyı kendine çeker ve oyun destekleri Blockchain ve dijital koleksiyonlara odaklanan bir topluluktur.
  • Hive, çok yenilikçi bir merkezi olmayan blok zinciri ekosistemidir: 2021’in ikinci yarısında, kullanıcılarına Splinterlands oyununun hakim olduğu Hive, bir PvP (Oyuncuya Karşı Oyuncu) savaş modu ekleyecek ve Ağustos yönetiminde SplinterShards (SPS) oyununu başlatacak. GameFi’nin işlem hacmini 44.2 milyar dolara çıkaran tokenler.

Hive, WAX, BSC, Ether, GameFi’nin 2021’deki ana savaş alanlarıdır.

 

Ayak İzi Analizi – Günlük Zincirler Arası GameFi Kullanıcıları 2021’deki En İyi 5 GameFi Oyunu

Footprint Analytics’e göre işlem hacmine göre ilk 5 oyun şöyle:

  • DeFi Kingdoms: Çok işlevli Harmony tabanlı bir oyun kazanma oyunu, kullanıcıların oynarken mükemmel bir deneyim ile kazanmalarını sağlar.
  • Axie Infinity: Nadirliğe dayalı likidite sağlayan benzersiz bir ekonomik model ile patlayan ve GameFi’yi popüler yapan ilk oyun oldu.
  • Bomb Crypto: Oyuncuların canavarlarla savaşmak için bir grup bomba kahramanını yönettiği ve herkesin oyunu akıllıca oynayarak ve ekosisteme katkıda bulunarak jeton kazanabileceği bir para kazanma oyunu.
  • Elfin Kingdom: Gelir elde etmek için bir oyun platformunda birleştirilen oyunlaştırma unsurlarına sahip merkezi olmayan bir finansal çiftlik ve takas edilemez jetonlar. Ancak, oyun hala erken aşamalarında ve IDO’su (İlk Dijital Varlıklar Teklifi) yok.
  • Nine Chronicles: Kendi blok zincirinizi ve kripto para biriminizi kullanan ücretsiz RPG.

 

Ayak İzi Analizi – Şu Anda En Popüler Oyunlar (31 Aralık 2021)Ayak İzi Analizi – Zincirlerin ve Oyunların Pazar Payı Dağılımı (31 Aralık 2021) GameFi finansmanı 4. çeyrekte zirveye ulaştı

GameFi’nin kripto para piyasasının hızlı büyümesiyle birlikte, büyük yatırım kurumları blok zinciri dünyasına girmeye devam ediyor. Footprint Analytics’e göre, dördüncü çeyrek GameFi için en yüksek finansman dönemiydi.

 

Ayak İzi Analizi – Aylık bağış toplama turu sayısıAyak İzi Analizi – Aylık Bağış Toplama Miktarı ile GameFi 2.0 için Görünüm

2021’de NFT ve DeFi genel kabul gördü ve GameFi ilk patlamasını başlattı.

2022’de GameFi’nin bir sonraki yinelemesi ne olacak? Footprint Analytics’te GameFi 2.0’ın şunları sağlayacağına inanıyoruz:

  • Daha fazla sosyal öğe ekleyin. Oyun, DAO’nun özelliklerini bünyesinde barındırarak oyuncuların oyun geliştirmede daha fazla söz sahibi olmasını sağlar.
  • daha oynanabilir Mevcut GameFi projelerinin çoğu kâr odaklı olsa da, GameFi’nin bir sonraki yeniliği gerçekten eğlenceli oyunlar yapmak olacak.
  • Giriş engelleri düşüktür.

CryptoSlate Okuyucuları için Faydaları

 

11-25 Ocak 2022 arasında, 7 günlük ücretsiz Footprint Analysis deneme sürümünü edinmek için CryptoSlate’deki bu köprüye tıklayın Yalnızca yeni kullanıcılar

Tarih ve Yazar: 13 Ocak 2022 [email protected]

Veri kaynağı: Ayak İzi Analizi – 2021 GameFi Dashboard

Bu makale, İnceleme Yılı serimizin bir parçasıdır.

Ayak İzi Analizi Nedir?

Footprint Analytics, blok zinciri verilerini görselleştirmek ve içgörüleri keşfetmek için hepsi bir arada bir analitik platformudur. Zincir üzerindeki verileri temizler ve entegre eder, böylece herhangi bir deneyim seviyesindeki kullanıcılar hızla belirteçleri, projeleri ve protokolleri araştırmaya başlayabilir. Binden fazla pano şablonu ve sürükle ve bırak arayüzü ile herkes dakikalar içinde kendi özel grafiklerini oluşturabilir. Blockchain verilerini keşfetmek ve daha akıllı yatırımlar yapmak için Footprint’i kullanın.

Yayınlanan: Analiz, GameFi

CryptoSlate Bülteni

Kripto para birimleri, DeFi, NFT’ler ve daha fazlası alanlarındaki en önemli günlük hikayeleri özetler.

kaynak bağlantısı

Harici

Bilgi kaynağı: NEWCONOMY’den 0x bilgisinden derlenmiştir, telif hakkı yazar newconomy’ye aittir ve izinsiz çoğaltılamaz

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler