2022 KYK Başvurusu Nasıl Yapılır?

2022 KYK Başvurusu Nasıl Yapılır?

ABONE OL
15 Kasım 2022, 18:34:45

KYK nedir sorusuna yönelik net olarak öğrenciler için yurt ve burs ihtiyacına yönelik yardımcı bir kurum statüsünde olduğunu söyleyebiliriz. KYK Bursu ile okuyan çok sayıda öğrenci bulunuyor. Özellikle de maddi zorluklardan dolayı üniversite okumak isteyen gençler için burs ve yurt fırsatını sunuyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak geçen ilgili kurum tarafından öğrencilere fırsatlar sunuluyor. Öğrenciler arasında kriterlere en uygun olanlar seçilerek ilgili KYK bursu ve yurt atamaları gerçekleşiyor. KYK bursları geri ödemeli olduğundan karşılıksız burs fırsatını bulamayanlar için oldukça ideal oluyor.

KYK Burs Öğrenim Kredisi Hakkında

KYK burs öğrenim kredisi sayesinde üniversitede okuyan gençlerin maddiyata yönelik ihtiyaçlarını kolaylıkla gidermelerinde yardımcı oluyor. Yurt içinde okuyan öğrencilerin yanı sıra, yurt dışında öğrenim görmekte olan öğrenciler içinde burs/öğrenim kredisi sağlıyor. KYK geri ödemeli ve karşılıksız burs olarak iki farklı yol üzerinden burs ve öğrenim kredisi veriyor.

Öğrenci eğer burs alıyor ise, öğrenim kredisi kendisine verilmez. Tam tersi olarak öğrenim kredisi alan bir öğrenci de hem burs hem de öğrenim kredisi maalesef alamaz.

kyk başvuru1

KYK Burs Öğrenim Kredisi Hangi Öğrencilere Verilir?

  • Ön Lisans Öğrencileri,
  • Lisans Öğrencileri,
  • Açık Öğretim Okuyan Öğrenciler (Bu madde sadece şehit veya gazi çocukları için geçerlidir)
  • 2 yıllık ön lisans üzerinden okuyup ara vermeden 4 yıllığa dikey geçiş sınavı ile okumaya hak kazanan öğrenciler,
  • Master ve Doktora kapsamında yüksek lisans öğrencileri,
  • Vakıf Üniversitelerinde okuyan öğrenciler,
  • İkinci öğretim kapsamında eğitim gören öğrenciler

Öğrenim kredisinden faydalanabilmektedirler.

KYK Öğrenim Kredisi Kimlere Verilmez?

  • En az asgari düzeyde aylık veya ücret ile bir yerde çalışan öğrenciler (Yetim Maaşı ve Nafaka Dışında),
  • (Dikey geçiş, doktora veya master hariç) Yükseköğretim kurumundan mezun olan kişiler,
  • Ek süre öğrenim kapsamında olan öğrenciler,
  • Dikey geçiş sınavında ara vermek suretiyle intibak programına dahil olan öğrenciler(sağlık sorunları hariç),
  • Yabancı uyruklu öğrenciler,
  • Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alan öğrenciler,
  • Kesin hükümle mahkum olan öğrenciler,

Bu fırsattan faydalanamazlar.

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK burs başvurusu için üniversite öğrencileri online olarak e-Devlet portalı üzerinden başvurularını yapabilecek.

E-Devlet KYK Burs Başvuru ekranı için tıklayın.”

KYK burs öğrenim kredisi / KYK kredi başvurusu için öncelikli olarak e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmanız ve ilgili yönergeleri takip ederek başvuru yapmanız gerekiyor. Belirli şartları öncesinden karşılamanız olduğunu da gö z önünde bulundurmanız da fayda var.

Burs/öğrenim kredisi üzerine başvuru yapan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istendiğini de belirtmekte fayda var. Beyan edilen diğer tüm belgeler ise ilgili kurum tarafından dijital ortamda temin edilerek yapılıyor. Tüm bu belgelere ilişkin bilgiler ise kyk.gsb.gov.tr adresinde yayınlanıyor.

KYK başvuru ekranı üzerinden belirtilen başvuru tarihleri kapsamında başvuru da bulunmanız gerekiyor. Format dışı tarih üzerinden yapılan başvurular kaideye alınmadığı gibi, hiçbir dönüş durumu da sağlanmıyor.

kyk başvuru 2

KYK Bursu Ne Kadar?

KYK bursu ne kadar sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan; 2022 yılı çerçevesinde lisans öğrencileri 850 TL, yüksek lisans öğrencileri 1700 TL ve son olarak doktora öğrencilerine ise 2.500 TL burs verileceğini belirtti.  

2022 KYK başvuru sonuçları ardından yukarıda belirtmiş olduğumuz tutar miktarları öğrencileri lisans durumuna göre dağılımı yapılacak. e-Devlet üzerinden yapılan başvurular ve sonuç takibi ardından bu miktarlar alacak olan öğrenciler sürekli takip içerisinde olmalıdırlar.

KYK Başvuru Şartları Nelerdir?

KYK başvuru şartları aşağıdaki gibidir;

  • Ön Lisans Öğrencileri,
  • Lisans Öğrencileri,
  • Açık Öğretim Okuyan Öğrenciler (Bu madde sadece şehit veya gazi çocukları için geçerlidir)
  • 2 yıllık ön lisans üzerinden okuyup ara vermeden 4 yıllığa dikey geçiş sınavı ile okumaya hak kazanan öğrenciler,
  • Master ve Doktora kapsamında yüksek lisans öğrencileri,
  • Vakıf Üniversitelerinde okuyan öğrenciler,
  • İkinci öğretim kapsamında eğitim gören öğrenciler

KYK Başvuruları Ne Zaman 2022

KYK başvuruları ne zaman ve hangi şartlar altında yapılacağına dair araştırmalar devam ediyor. 2021-2022 yılı için 21-27 Kasım aralığında başvurular alınarak sonuçlandı. 2022 – 2023 yılı için ise yine aynı ay tarihleri kapsamında açıklamalar yapılarak öğrencilerin başvuruda bulunmaları sağlanacak.

KYK burs başvuruları ne zaman? 2022 Kasım – Aralık ayları çerçevesinde gerçekleşeceği bilgisini de belirtmekte fayda var.

KYK Kredi Başvurusu – Güncel Tarih

KYK burs başvuruları başladı mı? KYK burs ne zaman gibi araştırmalara yönelik bilgileri bir araya getirerek sizlere en doğru bilgileri vermeye devam ediyoruz. Olası tarih güncellemelerini yine bu konu üzerinden siz ziyaretçilerimize aktarmaya devam edeceğiz.

KYK Sonuç Tarihi Ne Zaman?

Birçok öğrenci platformunda “KYK burs başvuruları ne zaman açıklanacak” soruları yöneltiliyor. Bu konuyla ilgili olarak 2021-2022 yılı için Kasım ayında başlayan başvurular 7 Aralık tarihinde sonuçlanmıştı. KYK sonuç tarihi 2022-2023 eğitim yılı içinde aynı şekilde olacağı tahmin ediliyor. Olası tarih düzenlemesi ve açıklamalar nezdinde konumuzu tekrar güncelleyeceğiz.

KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK ne zaman açıklanacakKYK sonuçları ne zaman açıklanır gibi sorulara yönelik yukarıda vermiş olduğumuz tahmini tarih aralıkları üzerinden bilgi edinebilirsiniz. Önümüzdeki burs başvuruları içinde aynı şekilde olacağını tahmin ediyoruz. KYK burs başvuru sonuçları ile ilgili güncel bilgileri aktarmaya devam edeceğiz.

KYK Burs Sonuçları Sorgulama

KYK burs sonuçları sorgulama ekranı resmi web siteleri üzerinden gerçekleşmektedir. E-Devlet üzerinden KYK burs sonucu sorgulama yapılabiliyor. Farklı olarak resmi web sitesi üzerinden de yapılabiliyor. Burs başvurusu sonuç kyk.gov.tr üzerinden yapılabiliyor. Burs sonucu www.kyk.gov.tr adresi üzerinden belirli tarihler nezdinde ilgili tüm detayları ile birlikte adaylara sonuç olarak yansıtılıyor.

KYK sorgulama ekranı üzerinden KYK sonuç bilgilerinize ulaşabilirsiniz. KYK sorgulama ekranı tamamen sizin bilgilerinizin yer alacağı özel sayfadan oluşmaktadır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler