EYT Pazartesi Günü Meclise Sunulacak

EYT Pazartesi Günü Meclise Sunulacak

ABONE OL
09 Mart 2023, 15:58:22

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili düzenlemeler içeren tasarı, 17 Şubat Pazartesi günü Meclis gündemine sunulacak. Özellikle emeklilik hakkı elde edemeyen ve mağdur durumda olan vatandaşların dikkatle takip edeceği bu gelişmeler, SEO uyumlu şekilde önemli bir konu olarak geleceğe taşınacak. Detayları öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

EYT için Ak Parti Meclis’e Yasa Teklifi Taşıyacak

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu pazartesi günü EYT düzenlemesini meclise taşıyacaklarını duyurdu. EYT ile ilgili yasa teklifine yönelik soruya Pazartesi günü EYT ile ilgili teklifimizi meclis başkanlığına sunacağız dedi. Bu konu ile alakalı pazartesi günü saat 11’de basın açıklaması ile EYT düzenlemesinin neleri kapsadığını kamuoyuna duyuracaklarını sözlerine ekledi.

EYT Nedir?

EYT, emeklilikte yaşa takılan kişilerin sorunlarına çözüm olması için yapılan bir düzenlemedir. Bu kişiler, emekli olmak için gerekli şartları sağlamalarına rağmen yaş haddinden dolayı emekli olamamaktadırlar. EYT ile emeklilikte yaşa takılan kişilerin mağduriyetleri giderilmeyi hedeflenmektedir.

EYT ile İlgili Açıklama Geldi

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, emeklilikte yaşa takılanlar için gerçekleştirilen kanun teklifinin teknik çalışmalarını tamamladıklarını ve imzaya açtıklarını söyleyerek hızlı bir şekilde komisyonda görüşerek genel kurulda yasalaşması adına çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

İlk başta yaklaşık olarak 2 milyon 250 bin vatandaş sonraki süreçte ise 4 milyon 800 bin vatandaş emeklilik hayaline kavuşabilecek. Yılmaz Tunç, 3600 ek gösterge, asgari ücret, sözleşmeli memurların kadroya alınması, emekli maaşları, memur maaşları ile alakalı düzenlemeler yaptıklarını ve EYT problemlerini kısa sürede çözmüş olacaklarını dile getirdi.

Yılmaz Tunç, yapmış olduğu bir diğer açıklamasında milletvekillerinin büyük bir kısmının imzaladığını ve teklifin çok kısa sürelerde sunulacağını ve birkaç gün içinde komisyonda görüşüleceklerini de ifadelerine ekledi.

EYT Şartları Nelerdir?

8 Eylül 1999 öncesinde işe girişi olan kadınlar için 5 bin prim günü ile 20 yıl sigortalı olma süresi, erkekler için de 5 bin prim günü ile 25 yıllık sigortalı olma süresi gerekmektedir. Prim ve sigortalılık süresi şartlarını karşılayan kişilerin yaşına bakılmadan emeklilik hakkı kazanmaları mümkün olacak.

Emekli sandığı ile Bağ-Kur’lu kadınlarda 20 yıllık sigortalı olma süresi ile 7 bin 200 prim günü, erkeklerde ise 25 yıl ve 9 bin prim günü gereklidir. Sigortalılık süresi erkekler için en son 8 Eylül 2024 olacaktır.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile ilk başta 2 bin 250 bin kişi emeklilik hakkı kazanacak. Prim ve sigortalılık sürelerini tamamlayanlarla her yıl bu sayının artması sağlanacak.

Bakan Vedat Bilgin, EYT konusunda açıklamalarda bulundu. EYT’de maaşların ilkinin 1 Mart’ta ödenmesini beklediklerini, bunun için hazırlıkları yaptıklarını EYT tarihinde herhangi bir esneme olmayacağını ama erken olabileceğini söyledi. Bunun yanında kamudaki EYT’lilerin emekli olmayacağını ve EYT maaşlarında az zam iddialarının gerçeği yansıtmadığını da ifade etti.

EYT düzenlemesi aynı zamanda 3600 ek gösterge, asgari ücret, sözleşmeli memurların kadroya alınması, emekli maaşları, memur maaşları ile alakalı düzenlemeleri de kapsamaktadır. AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesi ile alakalı pazartesi günü saat 11’de yapılacak basın açıklaması ile neleri kapsadıklarını kamuoyuna duyuracaklarını belirtti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler