Peaky Blinders Ne Demek? İlginizi Çekecek 10 Şey

Peaky Blinders Ne Demek? İlginizi Çekecek 10 Şey

ABONE OL
14 Mart 2023, 01:05:26

Peaky Blinders, İngiltere’nin Birmingham şehrinde 1919 yılında geçen bir gangster drama dizisidir. İşte Peaky Blinders hakkında ilginizi çekebilecek 10 şey:

1. Peaky Blinders ismi, 20. yüzyıl başlarında Birmingham’da gerçekten var olan bir çetenin adıdır.
2. Dizinin yaratıcısı Steven Knight, dedesi ve büyükannelerinin Peaky Blinders ile ilişkisi olduğunu söylüyor.
3. Dizi, lideri Tommy Shelby olan Peaky Blinders çetesinin, I. Dünya Savaşı’nın ardından güç mücadelesi verdiği dönemi anlatıyor.
4. Peaky Blinders, BBC tarafından yayınlanıyor ancak dünya çapında Netflix’te de izlenebiliyor.
5. Dizinin oyuncu kadrosunda Cillian Murphy, Tom Hardy ve Helen McCrory gibi başarılı isimler yer alıyor.
6. Peaky Blinders, dönemin moda ve müzik tarzlarını da yansıtıyor ve büyük bir hayran kitlesine sahip.
7. Dizi, şiddet içerikli sahneleri ve ağır İngiliz aksanları nedeniyle bazı eleştirilere maruz kalmıştır.
8. Peaky Blinders, 2020 yılında yayınlanan 6. sezonu ile sonlanacak.
9. Dizinin müzikleri arasında Arctic Monkeys, Nick Cave ve Radiohead gibi ünlü gruplar da yer almaktadır.
10. Peaky Blinders, çarpıcı diyalogları, zengin karakterleri ve sürükleyici hikayesi ile pek çok hayran tarafından övülmekte ve takdir edilmektedir.

Peaky Blinders, İngiltere’de faaliyet gösteren bir çeteyi anlatan suç-drama türündeki bir Netflix dizisidir. Dizide, Birinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanan olaylar ve çetenin dedektiflerle olan mücadelesi konu edilir. Peaky Blinders dizisinin başrolünde Cillian Murphy yer alır. Dizinin orijinali İngilizce olmakla birlikte Türkçe çevirisi de izlenebilir.

Peaky Blinders, Birmingham eyaletinde I. Dünya Savaşı sonrasında etkin olan bir çeteyi konu alır. Dizinin adı, söylentilere göre çetenin takım elbiselerinde bulunan kasketlerden gelmektedir. Dizide, çetenin işlediği suçlar ve üstesinden geldiği zorluklar ele alınmaktadır. Peaky Blinders’ın 6. sezonunun ne zaman başlayacağı henüz açıklanmamıştır.

Peaky Blinders dizisinde Cillian Murphy (Thomas Shelby), Sophie Rundle (Ada Shelby), Paul Anderson (Arthur Shelby), Sam Neill (Başmüfettiş Campbell), Helen McCrory (Polly Gray) ve Iddo Goldberg (Freddie Thomas) gibi ünlü oyuncular yer almaktadır. Dizide, David Bowie, Michael Mann ve Snoop Dogg gibi ünlü isimler de sıkı hayranları arasında yer almaktadır.

Dizide yer alan Peaky Blinders çetesi gerçek hayatta da vardı ancak, tarihte anlatıldığı kadar büyük bir çete değildi. Çetenin bazı üyeleri akraba veya aynı aileden değildi. Çete, hafif suçlar işlemişti. Peaky Blinders’ın hikayesi kurgu olmakla birlikte bazı gerçek kişiler de dizide yer almaktadır.

Peaky Blinders’ı izleyenler genellikle diziyi çok beğendiklerini söylüyorlar. Dizinin her bir sezonu 6 bölümden oluşmaktadır ve her bölümü ortalama 55 dakika sürmektedir. Diziye başlayan izleyiciler bölümleri bir solukta izlediklerini ve her bölümünü heyecanla beklediklerini dile getiriyorlar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler