PayPal geçiş anahtarı ile girişi Android’e getiriyor

PayPal geçiş anahtarı ile girişi Android’e getiriyor

ABONE OL
24 Mart 2023, 12:48:28

PayPal, geçiş anahtarını kullanarak Android kullanıcılarının web sitesine parolasız giriş yapmasına olanak tanıyacak. Geçiş anahtarı, FIDO kimlik doğrulama standartlarına dayanıyor ve önümüzdeki yıl daha yaygın hale gelmesi bekleniyor. Geçiş anahtarı kullanımı için Android 9 veya üzeri sürümünde Chrome tarayıcısının çalıştırılması gerekiyor. Şifre veya biyometrik doğrulama kullanarak geçiş anahtarı oluşturup doğrulayabilirsiniz. Geçiş anahtarları, senkronize edilemeyen cihazlarda bile erişim sağlamak için birçok şifre yöneticisi tarafından desteklenir.

Geçiş anahtarları, parolasız geleceğin anahtarı olarak görülse de, henüz oldukça nadirdir. 1Password, geçiş anahtarlarını destekleyen siteleri ve hizmetleri takip eden bir sayfayı sunuyor. Geçiş anahtarlarını destekleyen sitelerin sayısı iki katına çıksa bile, şu anda şifrelerden tamamen vazgeçmek oldukça zor görünüyor.

PayPal, geçiş anahtarını mobil uygulama yerine web sitesinde öncelikle kullanacak. Hesabınızdaki şifreyi kaldırmayacak, kullanmayan cihazlarda giriş yapmak için hala ihtiyaç duyulacak. PayPal, Apple cihazları için geçiş anahtarı desteğini geçen yıl başlatmıştı, ancak henüz Windows’ta kullanılamadı.

Geçiş anahtarları, Android kullanıcılarının PayPal web sitesine parolasız giriş yapmasına olanak tanıyacak. Bu yeni teknoloji, Apple, Google, Microsoft ve FIDO Alliance gibi şirketler tarafından destekleniyor ve önümüzdeki yıl daha yaygın hale gelecek. Şifre yöneticileri tarafından desteklenen geçiş anahtarları, senkronize edilemeyen cihazlarda bile erişim sağlayabilir ve parolasız geleceğin anahtarı olarak görülebilir. Ancak, şu anda şifrelerden tamamen vazgeçmek oldukça zor görünüyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler