Bing sohbet botu içine reklamlar geliyor

Bing sohbet botu içine reklamlar geliyor

ABONE OL
31 Mart 2023, 06:36:58

Microsoft’un yapay zeka destekli arama motoru Bing, yakında sohbet özelliğine reklamlar eklemeye hazırlanıyor. Bing kullanıcıları, yapay zeka destekli sohbet robotu aracılığıyla elde ettikleri sonuçların yanı sıra reklamları da görebilecekler. Microsoft, reklam deneyimleri için yeni fırsatlar araştırıyor ve bunların detaylarını zamanla paylaşacağını belirtti.

Microsoft’tan bir sözcü, Bing sohbet botu içinde reklamların yakında görünebileceğini doğruladı. Microsoft Kurumsal Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi ise “sohbet deneyimine reklam yerleştirme” üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bing’u kullanan reklam ajansları ile Şubat ayında konuyu başlayan Microsoft, reklamların nasıl görünebileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Yeni Bing, henüz önizleme aşamasında olduğu için, reklamların gösterilme şeklinde bazı değişkenlikler olabileceği belirtiliyor. Reklamın, sonuçları ne kadar etkileyeceği henüz bilinmiyor. Ancak, reklam eklenmesi Bing arama motorunu daha popüler hale getirir mi? Bu soru henüz yanıtını bulamadı. Microsoft, Bing sohbet botundaki reklamlardan elde edilecek geliri, “sohbet yanıtına katkıda bulunan ortakların içeriği ile paylaşmak istiyor”. Ancak, reklamsız yanıtlar arasındaki dengeyi nasıl sağlayacaklarına dair bir açıklama henüz yok.

Bing kullanıcıları, yapay zeka destekli sohbet robotu aracılığıyla reklamları görebilir ve reklam sayısı henüz belli değil. Reklamlar eklenmesi, bilişsel yükü artıracağı için birçok kullanıcı tarafından rahatsız edici bulunuyor. Ne olursa olsun, Microsoft’un yaptığı bu hamle, kullanıcıların Bing’in yapay zeka destekli sohbet robotunu deneyimlemesine, arama motorunun daha fazla kullanıcı tarafından benimsenmesine katkı sağlayabilir. Ancak, reklamların kullanıcı deneyimini nasıl etkileyeceği önemli bir soru işareti olarak duruyor. Microsoft, bu dengeyi nasıl sağlayacağı konusunda kullanıcıları bilgilendirecektir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler