Apple ürünlerinde geri dönüştürülmüş metal atağı

Apple ürünlerinde geri dönüştürülmüş metal atağı

ABONE OL
15 Nisan 2023, 12:48:22

Apple, geleceği sürdürülebilir hale getirme hedefiyle cihazlarında daha fazla geri dönüştürülmüş metal kullanmayı planlıyor. Şirket, 2025 yılına kadar tasarladığı pillerde tamamen geri dönüştürülmüş kobalt kullanacak ve mıknatısların tamamı da geri dönüştürülmüş nadir toprak elementlerinden yapılacak. Apple ayrıca, tasarladığı devre kartlarında da tamamen geri dönüştürülmüş kalay lehim ve altın kaplama kullanacak.

Teknoloji endüstrisi uzun yıllardır madencilik faaliyetleri nedeniyle insanlar ve çevre üzerinde olumsuz etkisi bulunan bir sektör olarak eleştirilere maruz kalıyor. Apple, kobalt teminiyle ilgili insan hakları ihlalleri iddialarıyla mücadele ediyor. Şirket, ABD Teksas’taki Malzeme Geri Kazanım Laboratuvarı ile iş birliği içinde, ürünlerindeki malzemelerin daha fazla geri kullanımını sağlayacak yöntemler üzerinde çalışıyor.

Apple, dünya çapında büyüyen bir sorun olan elektronik atıkların birikmesine katkıda bulunan cihazlarının geri dönüştürülmesi için çeşitli adımlar atıyor. Şirket, iPhone geri dönüşüm robotu Daisy’i tanıtmış ve yaklaşık 11.000 kilogram kobalt geri kazanmıştı. Ayrıca, robot nadir toprak elementlerini de geri kazanabiliyor. Apple, geçen yıl ürünlerinde kullanılan kobaltın yüzde 25’inin geri dönüştürülmüş malzemelerden geldiğini belirtti.

Gerçekleştirdiği geri dönüşüm adımlarıyla sürdürülebilir bir gelecek için bir örnek teşkil eden Apple, endüstri genelinde cihazların daha uzun süre kullanılması ve onarılması kolaylaştırılarak atık miktarının azaltılmasını ve doğal kaynakların daha bilinçli kullanılmasını teşvik edebilir. Diğer teknoloji şirketleri de benzer atılımlar yaparak sektörde sürdürülebilirlik ve etik sorumluluk konularında Apple’ın attığı adımları benimseyebilir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler