Sega Angry Birds’ün geliştiricisini satın alıyor

Sega Angry Birds’ün geliştiricisini satın alıyor

ABONE OL
17 Nisan 2023, 15:31:17

Sega, Angry Birds’ün geliştiricisi Rovio Entertainment Oyj’yi satın alarak mobil oyun pazarındaki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor. Sega’nın Rovio için 706 milyon avro ödeyeceği açıklandı. Satın alma işlemi eylül ayında tamamlanacak. Rovio’nun mobil oyunların ötesine açılmasında yardımcı olan bir platformu olan Beacon’a da dikkat çekildi. Sega, Rovio’nun canlı servis mobil oyun operasyonundaki bilgi birikimini kullanarak yeni oyunlarını küresel mobil oyun pazarına getirmeyi planlıyor.
Rovio, Angry Birds oyun serileriyle birlikte mobil oyun pazarında oldukça popüler hale geldi. İndirme sayısı 1 milyarı geçen oyun serisi, Rovio’nun mobil oyunlardaki deneyimini ortaya koydu. Angry Birds, 2009 yılında piyasaya sürüldü ve milyarlarca indirme sayısına ulaştı. Rovio’dan verilen bilgiye göre, tüm oyunlarının indirme sayısı 5 milyarı geçti. Serinin son oyunları yapılan reklam çalışmalarına rağmen, önceki oyunlar kadar başarılı olamamıştı.
Rovio, geçtiğimiz yıl İsrail merkezli Playtika ile satış görüşmeleri yapmıştı ancak anlaşma sağlanamamıştı. Rovio, 2017’den bu yana halka açık bir şirket olarak faaliyet gösteriyor. Sega’nın Rovio’yu satın alması ile mobil oyun piyasasında rekabet artacak gibi gözüküyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler