Kezat Ne Demek

Kezat Ne Demek

ABONE OL
19 Nisan 2023, 00:03:10

Kezat ne demek sorusunun cevabı ve anlamı, Türk dilinin önemli kelimelerinden biridir. Kezat kelimesi ile ilgili açıklamalar ve örnek cümleler için bu içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kezat Nedir?

Kezat kelimesine sıklıkla Türkçe dilinde rastlanır ancak kelimenin anlamı pek bilinmez. Kezat, kelime olarak “alçak, kötü huylu” anlamlarına gelmektedir. Bu kelime, genellikle kötü bir davranıştan veya tutumdan bahsederken kullanılır. Peki, kezat ne demek ve hangi durumlarda kullanılır? İşte, tüm detaylar.

Kezat Kelimesinin Anlamı

Kezat kelimesi, Türkçe dilinde alçak, kötü huylu bir kişiyi ya da davranışı ifade etmek için kullanılır. Bu kelime, genellikle kişilerin kötü niyetli bir tutum içinde olduğu durumlarda kullanılır. Örneğin, bir iş yerinde iş arkadaşlarını veya patronu kötü niyetli hareketler sergiliyorsa, bu duruma “kezat davranışlar” denir.

Kezat Kelimesinin Kökeni

Kezat kelimesinin kökeni Arapça’dır. Kelimenin doğru yazılışı “kızat” olsa da Türkçe’de kezat şeklinde kullanılmaktadır. Arapça aslında “kız” kelimesi, sözlük anlamı itibariyle kötülük, alçaklık ve çirkinlik anlamlarını taşır. Bu nedenle Türkçe’ye kezat olarak geçmiştir.

Kezat Kelimesinin Kullanımı

Kezat kelimesi, Türkçe dilinde oldukça sık kullanılan bir kelime olmakla birlikte, özellikle negatif bir ifade içermesi nedeniyle günlük konuşmalarda pek tercih edilmez. Bu kelime daha çok edebi metinlerde, makalelerde, politikası sayfalarda kullanılır. Kezat kelimesinde kişilerin kötü niyetli davranışlarını ya da kötü bir karakter yapısını ifade ederken, kişilere hakaret etmek gibi bir anlam taşımaz. Ancak, kullanımı doğru yapılmazsa karşı tarafın algılamalarında yanlış anlamlara yol açabilir.

Kezat Kelimesinin Sözlük Anlamı

Kezat kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre; “alçak, kötü huylu, çirkin, iğrenç, adi” anlamlarına gelmektedir. Bu kelime kullanıldığı cümlede genellikle bir kötülük veya çirkin bir davranış ifade etmek için kullanılır. Bu nedenle, bir kişinin kötü huylu davranışlarını tasvir etmek için sıklıkla kullanılır.

Kezat Kelimesi Örnek Kullanımları

Kezat kelimesi, Türkçe’de sıklıkla kullanılır. Özellikle edebiyat metinleri, makaleler, romanlar gibi yazılı metinlerde yer alır. İşte, kezat kelimesini örnek cümlelerle kullanımı:

Örnek Cümleler:

  • Toplumun kezat baskılığından kurtulmak için mücadele etmeliyiz.
  • Yıllardır patronumun kezat tutumundan muzdaripim.
  • Kezat karakterli insanlarla içli dışlı olmamaldık.
  • Bazı sivrisinekler, insanların derisinde kezat bir etki yaratarak rahatsız eder.

Kezat Kelimesinin Anlamı ve Kullanımı Hakkında

Kezat kelimesi, Türkçe dilinde oldukça sıklıkla kullanılır. Bu kelimenin anlamı alçak, kötü huylu bir karakter veya bir davranışı ifade eder. Kezat kelimesi, genellikle yazılı metinlerde, romanlarda, edebiyat metinlerinde kullanılır. Kezat kelimesinin doğru kullanımı, yanlış anlaşılmaları önlemek için oldukça önemlidir. Doğru ifade edildiği takdirde, kezat kelimesi cümleye güç ve doluluk katar.

Sık Sorulan Sorular

Kezat kelimesi ne anlama gelir?

Kezat kelimesi, Türkçe’de alçak, kötü huylu ve çirkin bir kişi ya da davranışı ifade eder.

Kezat kelimesi nasıl kullanılır?

Kezat kelimesi Türkçe dilinde sıklıkla kullanılır. Bu kelime, edebi metinlerde, politik sayfalarda, yazılı metinlerde kullanılır. Kezat kelimesinin doğru kullanımı, yanlış anlaşılmalara karşı korunmak için önemlidir.

Kezat kelimesinin kökeni nedir?

Kezat kelimesinin kökeni Arapça’dır. “Kız” kelimesi doğru yazılışı olsa da, Türkçe’de “kezat” şeklinde kullanılır.

Kezat kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Kezat kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre; “alçak, kötü huylu, çirkin, iğrenç, adi” anlamlarına gelir.

Kezat kelimesinden başka hangi kelimeler benzer anlamlıdır?

Kezat kelimesine benzer anlamlı kelimeler; alçak, kötü niyetli, adi, çirkin, iğrenç, kötü huylu, edepsiz, aşağılık, adilik gibi kelimelerdir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler