Prof. Dr. Alpay Azap Kimdir Biyografisi ve Hayatı

Prof. Dr. Alpay Azap Kimdir Biyografisi ve Hayatı

ABONE OL
21 Nisan 2023, 18:22:54

Prof. Dr. Alpay Azap, Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri olarak bilinmektedir. Kendisi 1971 yılında Ankara’da doğmuş ve eğitim hayatına burada başlamıştır. İlköğretim ve lise eğitimini tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayan Alpay Azap, 2007 yılında profesör unvanını almıştır.

Prof. Dr. Alpay Azap, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde dersler vermiş, ulusal ve uluslararası birçok konferansta sunumlar yapmış, pek çok ulusal ve uluslararası makaleye imza atmış ve akademik kariyerinde birçok ödül kazanmıştır. Kendisi aynı zamanda Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği’nin başkanlığını ve Türkiye İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği’nin de yönetim kurulu üyeliğini yapmaktadır.

Prof. Dr. Alpay Azap, özellikle infeksiyon hastalıkları, mikrobiyoloji, tıp ve sağlık alanlarında çalışmalar yapmakta ve bu konularda araştırmalar yürütmektedir. Kendisi ayrıca pek çok uluslararası sempozyuma katılarak, dünya çapında bilgi ve deneyimlerini paylaşmaktadır.

Prof. Dr. Alpay Azap Kimdir? Biyografisi ve Hayatı

Prof. Dr. Alpay Azap, Türkiye’nin önde gelen enfeksiyon hastalıkları uzmanlarından biridir. Alpay Azap teknodoc.com.tr’de de bilgi verilen bir isimdir. 1969 yılında dünyaya gelen Azap, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim gördü ve daha sonra aynı üniversitenin İnfeksiyon Hastalıkları dalında uzmanlık eğitimini tamamladı.

Kariyerine Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Uzman olarak başlayan Azap, daha sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzman olarak çalışmaya başladı ve doçentlik ünvanını 2006 yılında aldı. 2011 yılında ise profesörlük ünvanını kazanan Azap, halen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Aynı zamanda İbni Sina Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak da görev yapmakta olan Azap, tıbbi malzeme, bilgi işlem birimi, kalite birimi ve insan kaynakları birimlerinde de görev almıştır. Halen kalite ve insan kaynakları birim sorumlusu olarak görev yapmaktadır.

Azap’ın özel ilgi alanları arasında bağışıklama, organ nakli alıcıları, kanser hastaları, gelişen enfeksiyonlar, antibiyotik direnci, yeni yaşanan hastalıklar ve grip enfeksiyonları yer almaktadır. 2020 yılında, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs bilim kurulu üyesi olarak da atanmıştır.

Prof. Dr. Alpay Azap’ın KLİMİK, ESCMID ve Türk Hematoloji Derneği’nde kullanıcı hesabı bulunmaktadır. 2008 ve 2011 yılları arasında KLİMİK derneğinde yeterlilik sınavı komisyon sekreterliği görevinde bulundu ve 2011 yılından itibaren KLİMİK yönetim kurulu kullanıcı hesabı görevini yürütmekteydi. Şu an da halen KLİMİK yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Alpay Azap’ın ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış 28 makalesi, bilimsel toplantılarda sunulmuş 24 bildirisi ve ulusal bilimsel toplantılarda sunulmuş 100 kadar poster ve sözel bildirisi bulunmaktadır.

Sonuç olarak, Prof. Dr. Alpay Azap, Türkiye’nin önde gelen enfeksiyon hastalıkları uzmanları arasındadır ve ulusal ve uluslararası alanda pek çok yayını ve başarıları vardır. Kendisi, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs bilim kurulu üyesi olarak da atanmıştır ve ülkemizin salgınla mücadelesinde önemli bir rol oynamaktadır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler