Prof. Dr. Tevfik Özlü Kimdir Biyografisi ve Hayatı

Prof. Dr. Tevfik Özlü Kimdir Biyografisi ve Hayatı

ABONE OL
21 Nisan 2023, 23:34:37

Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinden biridir. Boğaziçi Üniversitesi’nde endüstri mühendisliği eğitimi almış ve burada doktorasını tamamlamıştır. Uluslararası alanda birçok bilimsel dergide yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Ayrıca enerji, rekabetçilik, teknoloji politikaları gibi konularda danışmanlık hizmetleri de vermektedir. Prof. Dr. Tevfik Özlü, bilim dünyasında önemli bir yere sahip olan ve öncü fikirleriyle öne çıkmaktadır.

Prof. Dr. Tevfik Özlü Kimdir? Biyografisi ve Hayatı

Türkiye’de koronavirüs salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun üyelerinden birisi olan Tevfik Özlü kimdir? Technodoc.com.tr olarak Prof. Dr. Tevfik Özlü’nün biyografisini sizler için kaleme aldık.

1963 yılında Aydın’da doğan Tevfik Özlü, ilk ve orta öğrenimini Aydın’da tamamladıktan sonra lisans öğrenimi için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne devam etti. Göğüs hastalıkları anabilim dalında uzmanlık ihtisasını tamamlamasının ardından Elazığ Devlet Hastanesi’nde zorunlu görevini tamamlayan Tevfik Özlü, daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları anabilim dalında yardımcı doçent olarak göreve başladı.

Tevfik Özlü, Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı ve bu bilim dalına bağlı olan yoğun bakım bilim dalını 2011 yılında kurarak, bu dalın başkanlık görevini yürütmeye başladı. Eğitim Komisyon Üyeliği, Dönem Koordinatörlüğü, Ders Kurulu Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunan Tevfik Özlü, Farabi Hastanesi yönetim kurulu görevinde de bulunmuştur.

Tevfik Özlü, Ege Üniversitesi’nin araştırma merkezi olan Farabi Hastanesi’nin 2008 ve 2015 yılları arasında başhekimliğini yürütmüş ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin kurduğu Hasta Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezini hem kurmuş hem de hala müdürlük görevini sürdürmektedir. Akademik ve popüler kitaplar yazan Tevfik Özlü, birçok uluslararası derginin de editörlük ve danışmanlığını yapmıştır.

Tüm bunların yanı sıra, yerel ve ulusal gazetelerde köşe yazarlığı da yapan Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) ve Türk Toraks Derneği gibi birçok dernekte de aktif olarak faaliyet göstermiştir. Tevfik Özlü, Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği’nin ilk dönem genel başkanlık görevini 2012 ve 2016 yılları arasında yürütmüş ve hala da sürdürmektedir.

2020 yılında başlayan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı aracılığıyla oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinden birisi olan Prof. Dr. Tevfik Özlü, kamuoyuna sağlıklı bilgiler vermek ve ikazda bulunmak için çaba göstermektedir.

Prof. Dr. Tevfik Özlü’nün biyografisini sizlerle paylaştık. Uzman hekimler ile ilgili daha fazla bilgi için technodoc.com.tr adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler