Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu Kimdir

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu Kimdir

ABONE OL
22 Nisan 2023, 04:46:47

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, uzun yıllardır tıp alanında faaliyet gösteren saygın bir isimdir. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Prof. Dr. Çilingiroğlu, akademik kariyerinde önemli başarılara imza atmıştır. Göğüs Cerrahisi alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, ulusal ve uluslararası alanda birçok kongreye katılmış, makaleler yayınlamış ve kitaplar yazmıştır. Kendisi aynı zamanda, Türk Göğüs Cerrahisi Derneği ve Avrupa Göğüs Cerrahisi Derneği üyesidir. Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu’nun uzmanlık alanları arasında akciğer kanseri, mediastinal tümörler, ileri evreameliyatlar ve video yardımlı torakoskopik cerrahi gibi konular bulunmaktadır.

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu Biyografisi

Bugün sizlere Türkiye’nin ünlü kalp ve damar cerrahı olan, son zamanlarda sıkça gündeme gelen Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu hakkında bilgi vereceğiz. Kendisi 2 Nisan 1970 tarihinde Denizli’de doğmuştur. Şimdi gelin, Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu kimdir, kaç yaşında ve nerelidir, detaylı bir şekilde inceleyelim.

Mehmet Çilingiroğlu, Antalya Lisesi’nde eğitim aldıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim hayatına devam etmiştir. Stajını da yine aynı okulda tamamlamıştır. Doktorasını tamamladıktan sonra 2000 senesinde Amerikan Kalp Derneği Moleküler Kardiyoloji alanında araştırmacı olmuş ve bir çok çalışmada yer almıştır. 2004 ve 2006 yılları arasında San Antonio Teksas Sağlık Bilimleri Janey Briscoe Kardiyovasküler Araştırma Merkezi’nde, 2010 yılında ise Evanston Hastanesi NorthShore Üniversitesi’nde Yapısal Kalp Hastalıkları Üyesi olarak görev yapmıştır.

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, 25 yıldır kariyerine devam etmektedir. Eğitim verdiği üniversiteler içinde Bahçeşehir Üniversitesi, Arkansas Üniversitesi, Texas Kalp Bilimleri Üniversitesi ve Koç Üniversitesi bulunmaktadır. Sağlık alanında geliştirdiği tekniklerle dikkat çeken Mehmet Çilingiroğlu, Amerika’da yaptığı çalışmaları bir hayli ilerletmiştir.

Mehmet Çilingiroğlu, lazerli akıllı optik tomografi cihazıyla kalp krizine neden olan damarlardaki tıkanıklıkları görüntüleyebilen ilk kişilerden biridir. Bunu yapmayı, Amerika’nın fonundan sağladığı 11.5 milyon dolarlık destekle başarmıştır. Üstelik patenti de kendisine aittir. Geliştirilen tomografi ile hastanın vücudunda kesik dahi olmadan kalp damarlarındaki tıkanıklıklar için uygulanabiliyor.

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Türkiye ile ABD sağlık sistemini karşılaştırdığı televizyon programlarında Türkiye’nin sağlık sistemiyle ilgili övgü dolu sözler sarf etmiştir. Sıkça konuşulan konulardan biri de Koç Üniversitesi’nden atılmasıdır. Canlı yayında kendisine Koç Üniversitesi’nden e-posta geldiğini ve kendisine “izinsiz yayına çıkmak” gerekçesiyle son verildiğini belirtmiştir. Fakülteden atılan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Koç Üniversitesi’ne çok emeğinin geçtiğini dile getirmiştir.

Sonuç olarak Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Türkiye’nin yetiştirdiği başarılı ve örnek alınması gereken bir cerrah olarak anılmaktadır. Gelecekte yapacağı çalışmalarla da adından sıkça söz ettireceği kesindir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler