Ev Mantısı Tarifi

Ev Mantısı Tarifi

ABONE OL
21 Kasım 2022, 15:06:37

Ev Mantısı Tarifi Ve Yapılışı

Günümüzde dışarıda bile karşımıza bolca mantı dükkânı çıkabilmekte. Mantıcılarda satılan yemeye doyamadığınız tadının damağımızda kaldığı bu mantı tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Yöresel olan ve herkesin vazgeçemediği iştahımız açan mantı tarifine bir göz atalım isterseniz.

Ev Mantısı Malzemeleri;

  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un

Ev Mantısı Malzemeleri İç Harç Malzemeleri;

  • 1 âdet büyük kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Ev Mantısı Sosu İçin
  • 150 gram tereyağı

Ev Mantısı Malzemeleri Üzeri İçin;

  • 50 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 kâse yoğurt

Ev Mantısı Hazırlanışı

Hamur yoğurma kabımızın içerisine yumurtalarımızı kırıyoruz sonra diğer tüm malzemeleri ekleyerek hamurumuzu kıvama gelene kadar yoğuruyoruz hamurumuz ele yapışmayacak çokta yumuşak olmayacak bir kıvamda hamur elde etmemiz gerekiyor verdiğim un ölçüsünü siz hamurunuza göre artıra bilirsiniz. Yoğurduğumuz hamuru dört eşit parçaya bölerek anladığımız bir tepsi koyarak üzerini bezle kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuz dinlenirken bir yandan iç harcını hazırlayalım hep beraber bir tane soğanımızı ince olacak şekilde doğruyoruz sonra bir kabın içerisine kıyma ve baharatlarla beraber bu soğanı da koyarak hepsini birden harmanlayarak yoğuruyoruz eğer sizde başka baharatlar ekleye bilir ya da bir tane daha soğan katabilirsiniz hazırladığımız için üzerini sitrecle kapatarak buzdolabında hamurumuzla beraber dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen hamurumuza başlarken ocağa büyük bir tencere ile suyu koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Sofra üzerinde merdane yardımı ile hamurumuzu çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz sonra bıçak yardımı ile küçük kareler halinde kesiyoruz bütün hamurları bu şekilde yaptıktan sonra iç malzemeyi aralarına hepsine yetecek kadar ortalarına koyuyoruz üçgen bir şekilde uçlarından kapatıyoruz. Bilmeniz gereken hamurları üst üste atmayın unlayarak ya da ayrı bir şekilde koymaya çalışın yoksa birbirlerine yapışırlar. Hazırladığımız mantıları kaynayan suyun içerisine koyun biranda hepsini koymayın az az pişirin biryandan da tereyağını tavada eritin bir tepsi içerisine pişen mantıları koydukça aralarına erittiğimiz bu tereyağından dökerek bütün mantıları pişirin. Pişen mantılarımız için tekrardan tereyağını eritip biraz salçada koyarak hazırlayalım sonrasında yoğurduğumuzu iyice çırpıp mantılarımızın üzerine ne kadar koymak istersek tabaklarımıza ekleyerek hazırladığımız salçalı sos da koyup sıcak olacak şekilde mantımızı yiyebilirsiniz. Şimdiden hepimizin ellerine sağlık afiyet olsun….

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal
tokat haberleri reseller