Ahmet Nazif Zorlu Kimdir Biyografisi ve Hayatı

Ahmet Nazif Zorlu Kimdir Biyografisi ve Hayatı

ABONE OL
25 Nisan 2023, 05:59:07

Ahmet Nazif Zorlu, Türk iş adamı ve girişimcidir. İstanbul’da doğan Zorlu, Zorlu Holding’in kurucusu ve CEO’sudur. Kariyerine ailesinin tekstil işinde başlayan Zorlu, Zorlu Holding ile elektronik, telekomünikasyon, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet göstererek Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden birine dönüştürdü. Aynı zamanda bir hayırsever olan Ahmet Nazif Zorlu, çeşitli eğitim ve sağlık alanlarında faaliyet gösteren vakıfların da kurucusudur.

Ahmet Nazif Zorlu, Technodoc.com.tr kullanıcısı olarak siz değerli okurlarımız için biyografisini ve hayat hikayesini kaleme alıyoruz. Zorlu Holding’in kurucusu olan Ahmet Nazif Zorlu’nun hayatı hakkında merak edilenleri sıralayacağız. Ahmet Nazif Zorlu kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Ticaret hayatına nasıl atıldı? Bu soruların cevaplarına aşağıda bulabilirsiniz.

Ahmet Nazif Zorlu, 1946 yılında Denizli’nin Babadağ beldesinde doğmuştur. Ailesinin üç çocuğundan ortanca olan Ahmet Nazif Zorlu’nun babası, Mehmet Zorlu’dur. İş hayatına ailesinin dokuma tezgahında ürettiği çarşaf ve havluları satmakla başlayan Ahmet Nazif Zorlu, yoğun çaba ve kararlılığı sayesinde bugünkü Zorlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur.

Eğitim hayatına ilkokul sonrasında son veren Ahmet Nazif Zorlu, evdeki dokuma tezgahında ve babasının dükkanında çalışmaya başlamıştır. İş hayatı için bulunduğu o günlerden bile umutlu olan Ahmet Nazif Zorlu, amcasının siparişlerinin artmasıyla hayatı değişmiştir. Amcasıyla birlikte Bursa, Samsun ve Ankara turuna çıkan Ahmet Nazif Zorlu, son durağı Trabzon olmuştur.

15 yaşında Trabzon’a yerleşen Ahmet Nazif Zorlu, orada dükkan açarak ticaret hayatına atılmıştır. Ailesinin dokuma tezgahında ürettikleri ürünleri satmış ve 1965’te askere gitmek için Trabzon’dan ayrılmıştır. Askerden döndükten sonra da üç yıl daha Trabzon’da çalışmaya devam etmiştir.

1968 yılında hayallerinin peşinden gitmek için İstanbul Sultanhamam’da dükkanını açan Ahmet Nazif Zorlu, 1975 yılında Korteks tekstil fabrikasını abisiyle birlikte kurmuştur. 1980 yılında tül imalatına başlayan Ahmet Nazif Zorlu, Bursa’da ev tekstili ürünlerinin ihracatına başlamıştır. Almanya ve Amerika gibi ülkeler başta olmak üzere Japonya, Güney Afrika ve Singapur gibi ülkelerle ihracat işine girişmiştir.

Ahmet Nazif Zorlu, ilk tekstil mağazasından sonra Zorlu Tekstil olarak Türkiye, Fransa, Amerika, Güney Afrika ve İran’da fabrikalar kurmuştur. Çorlu’da açtığı fabrika ile dünyanın “Tül perde devi” olmayı başaran Ahmet Nazif Zorlu, 2004 yılında Fransa’da perde üreten Concord şirketini de bünyesine katmıştır.

Zorlu Holding’in sahibi Ahmet Nazif Zorlu, 1994 yılında elektroniğe girerek Vestel’i bünyesine katmıştır. Güney Afrika ve Amerika’da da yatırım yapan Ahmet Nazif Zorlu, milyarderler listesinde 1 milyar dolarlık servetiyle 620. sırada yer almıştır. Ayrıca, ada sahibi olan iş adamları arasında yer alan Ahmet Nazif Zorlu, 2013 yılında Zincirlikuyu’da Zorlu Center adında bir AVM inşa etmiştir.

Zorlu Holding’in sahibi olduğu şirketler arasında Zorlu Tekstil Grubu, Vestel Şirketler Grubu, Zorlu Gayrimenkul Grubu, Zorlu Enerji Grubu, Mehmet Zorlu Vakfı, Zorlu Air, Zorpet, Jules Verne, Zorlu Grand Hotel ve Meta Nikel Kobalt Madencilik bulunmaktadır.

Ahmet Nazif Zorlu’nun başarı hikayesi ve azmi, birçok kişiye yol gösterici olmuştur. İş dünyasında Zorlu Holding’in yeri ise çok önemli bir konumdadır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler