Microsoft Edge’de URL’leri Bing API’ye gönderme sorunu var

Microsoft Edge’de URL’leri Bing API’ye gönderme sorunu var

ABONE OL
26 Nisan 2023, 08:13:00

Microsoft’un Edge İnternet Tarayıcısı URL’leri Bing API’sine Gönderiyor

Microsoft’un web tarayıcısı Edge, ziyaret edilen URL’leri Bing API’sine gönderiyor gibi görünüyor. The Verge sitesinin haberi, Reddit kullanıcıları tarafından fark edilen gizlilik sorunlarını gözler önüne serdi. Microsoft Edge’in en son sürümü, neredeyse her ziyaret edilen sayfaya bingapis.com’a tam URL ile istekte bulunduğunu keşfedildi.

Reddit kullanıcıları, Microsoft Edge’in ziyaret edilen URL’leri Bing API sitesine neden gönderdiğini ortaya çıkaramadılar. Ancak The Verge, konuyu EarTrumpet’in geliştiricilerinden biri olan yazılım mühendisi Rafael Rivera’ya sordu ve kaynağın, Edge’deki kötü uygulanan yeni bir özellik olduğunu keşfetti.

Rivera, The Verge ile yapılan bir sohbette, “Microsoft Edge’in varsayılan olarak etkinleştirilmiş bir içerik oluşturucu takip özelliği var.” dedi. “Amaç, YouTube, The Verge ve Reddit gibi belirli sayfalarda Bing’i bilgilendirmek gibi görünüyor. Ancak, doğru çalışmıyor ve ziyaret edilen neredeyse her alan adını Bing’e gönderiyor.”

Microsoft, geçen yıl Edge’deki bu yeni içerik oluşturucu takip özelliğini test etmeye başlamadan önce, daha geniş kapsamlı olarak sunulmadan önce test etmişti. Bu özellik, YouTube ve web üzerinde en sevdiğiniz içerik oluşturucuları takip etmenizi sağlar. Özelliği devre dışı bıraktığınızda, URL’ler artık bingapis.com’a gönderilmiyor.

Microsoft Edge’in “içerik oluşturucuları takip etme” özelliği, özellikle bu işlevin varsayılan olarak etkinleştirildiği düşünüldüğünde büyük gizlilik sonuçları doğuruyor. Microsoft, bu sorunun çözümü için araştırma yapana kadar, Microsoft Edge’deki “içerik oluşturucuları takip etme” özelliğini kapatmanızı şiddetle öneriyoruz.

Microsoft, bu konuda henüz URL’lerin neden bingapis.com hizmetine gönderildiğini veya Edge’in neredeyse tüm ziyaret edilen siteleri Bing’e göndermek için nasıl yapılandırıldığını açıklamadı.

Microsoft Edge’deki “içerik oluşturucuları takip etme” özelliğini kapatmak için, Ayarlar’a gidin, Gizlilik, Arama ve Hizmetler sekmesini seçin ve Hizmetler’e gidin. Microsoft Edge’de içerik oluşturucu önerilerini göster anahtarını kapatın ve sorun ortadan kalkacaktır.

Bu gizlilik sorunu, kullanıcıların güvendiği tarayıcıların, ziyaret ettikleri web siteleriyle ilgili hassas bilgileri nasıl ele aldığını ve paylaştığını sorgulamalarına yol açabilir. Microsoft’un sorunu çözene kadar, kullanıcılar Microsoft Edge’in bu özelliklerini gözden geçirerek ve gerektiğinde devre dışı bırakarak, gizliliklerini daha iyi koruyabilirler.

Microsoft Edge: URL’leri Bing API’sine Gönderen İnternet Tarayıcısı

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler