ChatGPT ile sohbet geçmişini gizleyin

ChatGPT ile sohbet geçmişini gizleyin

ABONE OL
26 Nisan 2023, 20:22:27

OpenAI, ChatGPT kullanıcılarının gizlilik taleplerine cevap olarak yeni özellikler getiriyor. Şirket, kullanıcılara sohbet geçmişlerini daha iyi kontrol etme imkanı sunuyor ve ChatGPT AI modellerinin eğitiminde kullanılan geçmiş sohbetleri saklama seçeneğini kapatma olanağı veriyor. Bu ayarları kapattığınızda, daha önceki sohbetleriniz AI modellerinin eğitiminde kullanılmayacak ve OpenAI’ye saklanmayacak.

Ancak, kötüye kullanımı izlemek amacıyla yeni ChatGPT sohbetleri 30 gün boyunca saklamaya devam edecek ve daha sonra kalıcı olarak silinecektir. Ayrıca, bu ayarların daha önce sohbet geçmişi açıkken gerçekleştirdiğiniz mevcut sohbetlere uygulanmayacağı belirtiliyor, bu da OpenAI’nın bu sohbetleri model eğitimi için kullanabileceği anlamına geliyor.

ChatGPT hesabınıza giriş yaparak, Veri ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Ekranın sol alt köşesindeki e-posta adresinizin yanındaki üç noktayı seçerek, Settings > Show’a tıklayın ve Chat History & Training (Sohbet Geçmişi ve Eğitim) ayarını kapatın ve sohbet geçmişinizi devre dışı bırakın. Ayrıca yeni Veri Aktarımı seçeneğiyle, ChatGPT tarafından toplanan bilgilerinizi içeren indirilebilir bir dosya da alabilirsiniz.

Sohbet geçmişinizi devre dışı bıraktığınızda, yeni sohbetlerinizin sol taraftaki geçmiş çubuğuna kaydedilmediğini fark edeceksiniz. Bu seçeneği hızlıca yeniden açmak için, sütunda beliren yeşil Sohbet Geçmişini Etkinleştir düğmesine tıklayabilirsiniz.

OpenAI’nin yeni özellikleri, ChatGPT kullanıcılarının veri gizliliği ve güvenliği konusundaki endişelerini gidermeye yardımcı oluyor. Kullanıcılar, ChatGPT’nin AI tabanlı hizmetlerinde gizlilik ve güvenlik beklentilerinin yükseldiği bir dönemde, sohbet geçmişlerini yönetme yeteneklerini artırarak, verilerinin güvende olduğunu hissedebilirler.

OpenAI, ChatGPT kullanıcılarının daha sağlıklı bir veri yönetimi deneyimi yaşamalarını ve yapay zeka alanındaki güvenilirlik standardını artırmayı hedefliyor. Bu yeni özellikler, OpenAI’nin yapay zeka hizmetlerinin daha yaygın olarak benimsenmesine katkı sağlayabileceği gibi, sektördeki diğer şirketlerin de benzer önlemler almasına öncülük edebilir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler