Microsoft Activision anlaşmasına veto geldi

Microsoft Activision anlaşmasına veto geldi

ABONE OL
26 Nisan 2023, 22:24:01

Microsoft Activision Blizzard Anlaşması Veto Edildi: İşte Sebebi

2022 yılında gerçekleşen satın alma anlaşması, oyun dünyasının en büyük satın alma anlaşmalarından biriydi ve Microsoft, 68.7 milyar dolar karşılığında Activision Blizzard’ı satın alacağını açıklamıştı. Bu satın alma anlaşması, Activision’ın portföyünde yer alan World of Warcraft, Hearthstone, Candy Crush Saga ve Overwatch gibi oyunlarla birlikte tam anlamıyla bir “oyun devi” çekmeyi hedefliyordu. Ancak İngiltere Rekabet ve Piyasa İdaresi (CMA), satın alma anlaşmasını veto etti.

CMA, yayınladığı açıklamada, Microsoft Activision Blizzard anlaşmasının yeni gelişmekte olan bulut oyun pazarına olumsuz bir etki yapacağına dikkat çekti. Bulut oyun, oyuncuların pahalı oyun konsolları ve PC’leri satın almaktan kaçınmasına olanak tanıyor ve onlara nasıl oynayacakları konusunda daha fazla esneklik ve seçenek sunuyor. Microsoft’un tam da bu pazarda güçlü bir konum alması, piyasa güçlerinin bu düzenleyici müdahale olmadan bulut oyunlarının gelişimini şekillendirmeye ve işlemeye devam etmesine engel olabilecektir.

Satın alma anlaşmasının veto edilmesinde, Microsoft’un rakip konsol üreticisi Sony’ye karşı olan Call of Duty rekabeti de önemli bir rol oynamıştı. Call of Duty, oyun endüstrisindeki etkisi nedeniyle Microsoft’un oyun konsolu pazarındaki en büyük rakibi Sony’den yüksek sesli bir itiraz almıştı. Sony, Call of Duty’nin çekim etkisinin çok büyük olduğunu belirtmiş ve Microsoft’un oyunu Xbox’a özel tutması durumunda oyun konsolu pazarında rekabetin olumsuz etkileneceğini iddia etmişti.

Microsoft, CMA’nın bu kararına henüz bir açıklama yapmadı. Ancak bu karar, oyun sektöründe çok konuşulacağa benziyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler