Twitter erişim kısıtlama etiketleri kullanımda

Twitter erişim kısıtlama etiketleri kullanımda

ABONE OL
27 Nisan 2023, 04:29:31

Twitter’da nefret söylemiyle mücadele etmek için atılan adımlar bir yenisini daha ekledi. Artık bir tweet’in nefret söylemi politikasını ihlal etmiş olması ihtimaline karşı, görünürlüğü kısıtlanacak ve altına “Görünürlük sınırlandırıldı: Bu tweet Twitter’ın nefret eylemi politikalarını ihlal etmiş olabilir” etiketi eklenecek. Şirket önümüzdeki dönemde başka ihlâller için de benzer nitelikte etiketler sunacağını duyurdu. Bu etiketler, kullanıcıların nefret söylemi içeren tweetleri kolaylıkla fark etmelerini sağlayacak.

Twitter’ın bu uygulaması, daha önce de açıklandığı gibi, nefret söylemi kurallarını ihlal ettiği düşünülen paylaşımlara etiket eklemeye başlamasıyla birlikte geldi. Bir tweet’in görünürlüğünü sınırlandırmanın çeşitli yolları olduğu belirtilirken, tweet’i arama sonuçlarından, Sana Özel ve Takip Edilenler sekmelerinden kaldırılması ilk yöntemler arasında yer aldı. Buna ek olarak; eğer başka bir tweet’e yanıt olarak verildilerse yanıtlar arasında alt sıralarda göstermek, bu tweet’in yanıtlanmasını veya retweet edilmesini engellemek veya yer imleri arasına kaydedilmesine izin vermemek de sunulan çözümler arasında yer aldı.

Twitter, uygulamalarının hatasız olmayabileceğini ve erişimi kısıtlanan tweetlerin sahiplerinin geri bildirimler eşliğinde itiraz edebileceklerinin altını çiziyor. Ancak bu itirazın tweet üstündeki kısıtlamayı kaldırıp kaldırmayacağı konusunda bilgi verilmedi. Şirket ayrıca, Elon Musk’ın dümene geçmesinin ardından moderasyon konusunda daha gevşek bir politika izlemeye başladığına dair bilgilendirmede bulundu. Musk, “Erişim Özgürlüğü değil, İfade Özgürlüğü” şeklinde tanımladığı bir yaklaşımı benimsiyor.

Twitter’ın nefret söylemi politikalarını daha aktif bir şekilde uygulamaya başlaması, kullanıcıların daha güvenli bir ortamda sosyal medya platformlarını kullanmalarını sağlayacak. Bu uygulamaları kullanan Twitter kullanıcılarının, nefret söylemi içeren tweetleri daha kolaylıkla fark etmeleri ve rapor edebilmeleri de mümkün hale gelecek.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler