Canan Karatay Diyeti Nasıl Yapılır

Canan Karatay Diyeti Nasıl Yapılır

ABONE OL
22 Kasım 2022, 22:57:39

Canan Karatay diyeti ile zayıflamak isteyen kişiler beslenme listesinde az kalorili ve yağ yakıcı besinler tüketerek kısa süre içerisinde fit bir görünüme sahip olabilir.

Günümüzde en sık tercih edilen Canan Karatay diyeti ile kısa sürede kilo vermek ve fit bir görünüme sahip olmak mümkündür. Karatay diyeti ile sağlıklı bir şekilde zayıflayabilir ve bölgesel yağlanmalardan kurtulabilirsiniz. Kilo vermek isteyen kadınların veya erkeklerin tercih ettiği bir diyettir. Sağlıksız yöntemler ile kilo vermeye çalışan ve eski kilolarını yeniden akan kişiler bunun yerine Karatay diyeti ile sağlıklı, hızlı ve kalıcı bir şekilde kilo verebilir.

Sağlıksız yöntemler deneyerek kilo vermek yerine alan kişiler olumsuz deneyimlerinden dolayı diyet yapmak istemeyebiliyor. Yaşadıkları hayal kırıklığı ile mutsuz bir hayat sürdürmeyi tercih ediyor. Ancak kilo vermek aslında zor bir süreç değildir. Etkili Karatay diyeti ile kısa sürede istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Bunun için Karatay diyeti sayesinde hem aç kalamayacaksınız hem de zayıflayacaksınız.

Sağlıklı beslenme denilince akla ilk gelen Canan Karatay katıldığı her programda sağlıklı bir şekilde kilo vermenin püf noktalarından bahsetmişti. Karatay, sağlıksız yiyeceklerden uzak durarak kilo vermenin mümkün olduğunu belirtmişti. Gün içerisinde acıkmayı geciktiren ve tok tutucu besinlerin tüketimi ile Karatay diyetinden bahsetmişti. Karatay diyeti sayesinde verdiğiniz kiloları almadan sağlıklı bir yaşam sürebileceksiniz. Ancak diyet ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra sıkı bir egzersiz yaparak istediğiniz sonucu kısa sürede elde edebilirsiniz. Ancak Karatay diyeti ve egzersiz için uzman doktorlar aracılığı ilerlemek daha sağlıklı olacaktır.

Canan Karatay Diyetinde Neler Tüketmeliyim

Karatay diyetinde her gün aşağıda yer alan alternatiflerden birini tüketebilirsiniz. Bu sayede tem tokluk hissiniz oluşacak hem de sağlıklı bir şekilde kilo verebileceksiniz.

  • Alternatif Öğün: Peynir, zeytin, omlet, kuru üzüm, turp, taze yeşillik ve havuç tüketebilirsiniz.
  • Alternatif Öğün: Havuç, dereotu, maydanoz, kırmızı biber, zeytin, pembe turp, haşlanmış yumurta, badem, siyah üzüm ve yaban mersini tüketebilirsiniz.
  • Alternatif Öğün: Peynirli ve mantarlı omlet, havuç, yeşil biber, salatalık, domates, yoğurtlu biberli kabak sote, badem, taze ve kurum üzüm, baharatlı zeytinyağı ve peynir tüketebilirsiniz.
  • Alternatif Öğün: Domates, salatalık, dereotu, çeçil peynir, zeytin, fındık, badem, biber ve haşlanmış yumurta tüketebilirsiniz.
  • Alternatif Öğün: Yeşillik, peynir, zeytin, yumurta, soğuk köfte, havuç, fıstık, badem ve kaymağa sürülmüş kayısı tüketebilirsiniz.
  • Alternatif Öğün: Yeşil soğan, haşlanmış yumurta, peynir, zeytin, badem, ceviz, marul, salatalık, maydanoz, dereotu ve avokado tüketebilirsiniz.

Canan Karatay Diyetinde En Önemli Öğünler/Besinler

Karatay diyetinde en önemli öğün sabah kahvaltısıdır. Yukarıda bulunan öğünlerin sabah tüketilmesi ile tokluk hissi oluşacak ve sağlıksız atıştırmalıkların yerini badem, ceviz, fıstık, havuç veya salatalık alacaktır. Karatay diyetinde sabah kahvaltıları protein ağırlıklı yapılmaktadır. Bunun için kahvaltıda poğaça, susamlı simit, yağlı besinler ve beyaz ekmek tercih etmemelisiniz.

Karatay diyetine göre en sağlıklı öğün sayısı günde 2 kez olmalıdır. Şeker ve tuz tüketimini hayatınızdan çıkarılması zor olacağı için tüketim miktarı azaltılmalıdır. Aynı zamanda düzenli olarak günde 2.5 ya da 3 litre su tüketmelisiniz. Vücudun ihtiyaç duyduğu sıvı sadece su ile karşılanmalıdır. Yemek pişirirken kısık ateşte ve uzun süre pişirmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca asitli içecekler veya meyve suları tüketmemelisiniz.

Ara öğünlerde farklı besinler tüketmek istiyorsanız şekersiz çay, maden suyu veya ayran tüketebilirsiniz. Sızma zeytinyağı ile doğal tereyağı kullanmaya özen göstermelisiniz. Dolayısı ile ayçiçek yağı ve mısır özünden kaçınmanız gerekmektedir. Kahvaltınızda ise ekmek tüketmek yerine haşlanmış yumurta yemeyi tercih etmelisiniz.

Herhangi bir sebepten ötürü kilo alan kişiler, kendileri için en uygun olan yöntem ile birlikte hayal ettikleri bedene kavuşabilme hayalini kurmaktadır. Fakat kilo vermek için yalnızca hayal kurmak maalesef ki yeterli olmamaktadır. Kilo vermek, düşünülenden çok daha büyük bir çaba ve sürekli bir azim gerektiren uzun bir süreçtir. Piyasada çok sayıda diyet listesi bulunmakta olup bu diyet listeleri kişilerin 3-5 gün içerisinde 10 kiloya kadar kilo vermesini vaat etmektedir. Fakat böyle bir durumun gerçekleşmesi normal yollar ile imkânsız olduğu gibi aynı zamanda kişilerin sağlıkları açısından da son derece büyük bir tehlike arz etmektedir.

Kilo vermenin yanı sıra, verilen bu kiloların sağlıklı bir şekilde verilmesi ve kalıcı olması da oldukça önemlidir. Kısa sürede sağlıksız bir şekilde verilen kiloların hemen hepsi ve hatta verilen kilo miktarından çok daha fazlası oldukça kısa bir süre içerisinde yeniden alınabilmektedir.

Canan Karatay Diyeti

Canan Karatay, zayıflama konusunda oldukça fazla bilgiye sahip olan ve bu konuda birbirinden farklı başarılara da sahip olan bir uzmandır. Verdiği öneriler ve hazırladığı diyet listeleri ile birlikte çok sayıda kişinin hızlı ve bir o kadar da kalıcı bir şekilde kilo vermesini de sağlamaktadır. Bu sebeple de aslında bu beslenme programı, bir diyet listesi olmaktan ziyade kişiler için bir yaşam tarzı olarak benimsenmelidir. Çünkü Canan Karatay tarafından hazırlanan bu diyet listesinde, kişilerin her öğünü atlamadan yapmaları ve yine bu öğünler kapsamında son derece sağlıklı besinler tüketmeleri önerilmektedir.

Canan Karatay diyetinin en önemli hususlarından birisi, tüketilecek her besinin doğal ve kaliteli olmasıdır. Böylelikle kişiler çok daha sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde kilo verebilme imkânına sahip olabilmektedir. Her sabah muhakkak 2 adet yumurta tüketilmelidir. Bu yumurtalar kişilerin isteklerine göre ve diyet boyunca sıkılmamaları adına farklı şekillerde tüketilebilmektedir. Rafadan hazırlanabildiği gibi aynı zamanda bir gün pastırmalı bir gün de peynirli omlet şeklinde tüketilebilmektedir. Yemeklerin bu şekilde değişmesi, kişilerin diyetten sıkılmalarını da son derece etkili bir şekilde engellemektedir. Yine kahvaltı menüleri içerisinde bol miktarda yeşillik, salatalık ve domates gibi takviyeler de söz konusudur. Böylelikle kişiler kahvaltıdan aç bir şekilde kalkmak yerine son derece tok bir halde kalkabilmektedir. Ayrıca her gün farklı bir şekilde hazırlanan şekersiz bitki çayları da kişilerin tercihlerine bırakılmıştır. Gün içerisinde iki defa ara öğün yapılmasına da müsaade eden Karatay diyetinde, kişiler kuruyemişlerden de destek alarak gün arasında aç kalma ihtimalini ortadan kaldırabilmektedir. Ara öğünlerde meyve, kuruyemiş ya da süt ürünleri tüketilebilmektedir. Öğle yemeklerinde yenen besin gruplarının, akşam yemeğinde yenmemesi de yine kişilerin farklı besin gruplarını tüketmelerini de sağlamaktadır. Bütün bunların yanı sıra kişilerin dikkat etmeleri gereken tek husus ise, gün içerisinde yemek yedikleri son saatin akşam 8’den sonra olmamasıdır. Bu saatten sonra meyve dahi yenmesi yasaktır.

Karatay Diyeti İle Kaç Kilo Verilir?

Uygulanılan hemen her diyet programında, kişilerin verecekleri kilo miktarları birbirinden farklı olabilmektedir. Birçok şok diyet bir hafta içerisinde 5-6 kilo gibi uçuk rakamlarda kilo vermeyi vaat etse de, kişilerin buna kesinlikle inanmaması gerekmektedir. Sağlıklı öğünlere sahip olan ve kişilerin sağlıklı bir yaşam sürebilmelerine olanak tanıyan Karatay diyeti, kişilerin bir hafta içerisinde maksimum 3 kilo verebileceğini belirtmektedir. Böylelikle kişiler yavaş fakat bir o kadar kalıcı bir şekilde kilo verebilme imkânına sahip olabilmektedir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler