PlayStation 5 Sony’yi güldürmeyi sürdürüyor

PlayStation 5 Sony’yi güldürmeyi sürdürüyor

ABONE OL
28 Nisan 2023, 23:03:37

Sony PlayStation 5, tedarik sorunlarını aşarak 2023’ün ilk çeyreğinde de ilgi odağı olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde 6.3 milyon PS5 satan Sony, önemli bir başarıya imza attı. Şirket, bu satışlarla birlikte 2022 mali yılında toplam 19.1 milyon adet PS5 satışı gerçekleştirdi. Ayrıca 2020 yılından bu yana toplamda 38.4 milyon adet PS5 satan Sony, hedeflerine ulaşmış görünüyor.

Bununla birlikte, yazılım tarafında bazı düşüşler yaşandı. Bir önceki yıla göre oyun satışları 68 milyona gerilerken, toplam oyun satışları 303.2 milyondan 264.2 milyona düştü. PlayStation Network kullanıcılarının sayısı da bir önceki çeyrekte 112 milyondan 108 milyona geriledi. Ancak, PS Plus aboneliklerinde bir artış yaşandı.

Sony’nin Oyun ve Ağ Servisleri iş kolunun gelirleri bir önceki yıla göre %400 artarken, operasyon kârında bir düşüş yaşandı. Bunun sebebi ise kurdaki dalgalanma olarak açıklandı. Sony’nin bir önceki yıl 2.7 trilyon yen olan satış geliri ise 3.9 trilyon yene çıktı.

Sony, PlayStation 5 satışlarındaki artışın 2023 yılında da devam etmesini hedefliyor. Şirket gelirlerde %7 oranında artış öngörüyor. Konsol ve aksesuar satışlarındaki artışla birlikte PlayStation VR 2 satışlarında da bir artış bekleniyor.

Ayrıca, Sony’nin diğer iş kollarında da parlak sonuçlar alındığı açıklandı. Şirket, çip/sensör ve eğlence teknolojileri alanlarındaki performansıyla da memnun görünüyor. Sony, yılı 11.5 trilyon yen (1,6 trilyon TL) satış geliri ve 1.21 trilyon yen (173.6 milyar TL) operasyon kârı ile rekor kırarak tamamladı.

Sonuç olarak, Sony PlayStation 5’in 2023 yılında da başarılı olacağı öngörülüyor. Oyun ve ağ servisleri iş kolunun gelirlerinde artış beklenirken, konsol ve aksesuar satışlarıyla birlikte PlayStation VR 2 satışlarında da bir artış öngörülüyor. Sony’nin başarılı performansı, diğer iş kollarındaki başarılarıyla da dikkat çekiyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler