Faruk Demir kimdir, Faruk Demir kaç yaşında?

Faruk Demir kimdir, Faruk Demir kaç yaşında?

ABONE OL
29 Nisan 2023, 11:41:02

Faruk Demir, Türkiye’nin sevilen ve tanınmış iş insanlarından biridir. Kendisi, birçok başarılı iş ve yatırım projesine imza atmıştır. Faruk Demir’in doğum tarihi ve yaş bilgisi ise şu an için net olarak bilinmemektedir. Ancak, iş hayatındaki başarıları ve etkinlikleriyle adından sıkça söz ettiren bir kişilik olarak bilinmektedir. Faruk Demir’in hayatı ve kariyeriyle ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak mümkündür.

Faruk Demir, Türk halk müziği sanatçısıdır. Faruk Demir kaç yaşında? ve Faruk Demir memleketi neresi gibi bilgilere ise biyografisinde ulaşabilirsiniz. Faruk Demir ile ilgili her şeyi anlattığımız yazımıza hoş geldiniz. Faruk Demir kimdir? başlığımızın detayları burada.

Faruk Demir Kimdir – Faruk Demir Biyografisi

Ardahan Milletvekili ve Türk halk müziği sanatçısı Faruk Demir, 2019 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

İlk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak’ta tamamlayan Demir, 1982 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan bölümüne girerek mezun oldu. TRT’nin düzenlediği yetişmiş ses sanatçısı sınavını başarıyla geçerek Türk Halk Müziği ses sanatçısı ünvanıyla TRT’de çalışmaya başladı. Bu görevde 1999 yılına kadar aralıksız devam etti. Bu süre zarfında Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz ve Türküye Herkese Merhabalar gibi pek çok programda sunuculuk ve danışmanlık yaptı. Kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan’ın Yollarında adlı iki albüm çıkardı.

1999 yılında DSP’den milletvekili adayı olan Demir, 21.dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Parlamentoda İnsan Hakları Komisyonu, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlıkları gibi görevler üstlendi. Sanatçı, halen Başkent Üniversitesi televizyonu Kanal B’nin müzik direktörlüğü ve aynı kanalda yayınlanan Yurdun Sesi programının sunuculuğunu yapmaktadır.

MESAM (Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı olan Demir, ayrıca Ardahan İli Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Söz yazarlığı ve beste çalışmalarının yanı sıra Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlediği geleneksel türküleri kültürümüze kazandırmakta ve Aşık Mahzuni Şerif’e ait olan sözleriyle M. Kemal Atatürk’e adanan “sarı saçlım mavi gözlüm” adlı türküyü tekrar hayat kazandırmaktadır. Sanatçı ayrıca 2015 yılında CHP Ardahan Milletvekili aday adayı olmuştur.

Biyografisinde Faruk Demir ile ilgili her şeyi bulabileceğiniz yazımız burada sona erdi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler