Nvidia RTX 4080 12 GB Model Ekran Kartını İptal Etti

Nvidia RTX 4080 12 GB Model Ekran Kartını İptal Etti

ABONE OL
03 Mayıs 2023, 08:17:35

Nvidia, yeni nesil RTX 4080 12 GB model ekran kartını iptal etti. Bu karar, üreticinin belirli bir nedeni olmaksızın almış olduğu bir karardır. Ancak, sektördeki diğer oyuncuların da benzer bir karar alabilecekleri söylentileri dolaşıyor. Süreçle ilgili daha fazla bilgi henüz mevcut değil. Nvidia hayranları, şirketten bekledikleri en son teknoloji ile ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edecekler.

Nvidia RTX 4080 12 GB Model Ekran Kartı İptal Edildi

Nvidia’nın 16 Kasım 2022’de piyasaya sürmeyi planladığı yeni ekran kartı RTX 4080, isimlendirme problemleri nedeniyle iptal edildi. İptal kararı, ekran kartı devi Nvidia’nın aynı ismi taşıyan RTX 4080 16 GB modeliyle beraber piyasaya sürmeyi planladığı 12 GB modeli arasındaki isim karmaşasından kaynaklandı. Çünkü 16 GB’lık model, 12 GB’lık sürüme göre daha iyi performans sunuyor. RTX 4080 12 GB modelinde video hafızasının yanı sıra %27 daha az CUDA çekirdeği bulunuyor.

Birçok oyuncu ve teknoloji uzmanından eleştiriler alan Nvidia, isimlendirme kararındaki hatalarını kabul etti. Şirketin yaptığı açıklamada, RTX 4080 adını taşıyan iki farklı modelin karışıklığa yol açacağı belirtildi. Bu nedenle, 12 GB’lık modelin iptal edildiği ve 16 GB’lık modelin piyasaya sürüleceği duyuruldu.

Yeni adıyla piyasaya sürülecek olan ekran kartı ile ilgili detaylar henüz açıklanmadı. Ancak oyuncular, 12 GB’lık modelin RTX 4070 Ti olarak yeniden isimlendirilebileceğini söylüyor. Bu isimlendirme değişikliği ile birlikte, modelin performans farkı da dikkate alınacak ve gelecekte 4070 olarak piyasada yer alması muhtemel.

Nvidia, aldığı iptal kararı ile hata yaptığını kabul etti. Şirketin bu kararı, hatalarını açıkça kabul edip müşteri memnuniyetini önemsemesi açısından övülmeli. Ancak çıkış tarihinin yakın olması nedeniyle üretim sürecinde aksamalar yaşanması muhtemel. Yeni isim için hazırlanacak kutu tasarımları ve geçerli olan paketlemelerin yeniden hazırlanması için süreç biraz zaman alabilir.

Sonuç olarak, Nvidia RTX 4080 ekran kartının iptal edilmesi, şirketin isimlendirme politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini gösteriyor. Müşteri memnuniyetinin her zaman öncelikli olduğunu unutmamak gerek.

Başlık Önerileri:
– Nvidia RTX 4080 12 GB Model Ekran Kartı İptal Edildi: İsimlendirme Hatası
– Nvidia RTX 4080 12 GB Model Ekran Kartı İptal Edildi: Performansın Gölgesinde

Arama Motoru Optimizasyonu için İpuçları:
– Anahtar kelime kelimeler: Nvidia, RTX 4080, ekran kartı, isimlendirme, performans, iptal
– Meta açıklama etiketi: Nvidia, RTX 4080 iptal edildi. İsimlendirme sorunu nedeniyle ekran kartı piyasaya sürülmeyecek. Detayları yazımızda öğrenin.
– URL: https://www.technodoc.com.tr/nvidia-rtx-4080-12-gb-iptal-edildi-isimlendirme-sorunu/

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler