Söylenti: Sony 2023’te 30 Milyon PlayStation 5 Üretmeyi Planlıyor

Söylenti: Sony 2023’te 30 Milyon PlayStation 5 Üretmeyi Planlıyor

ABONE OL
03 Mayıs 2023, 08:48:22

Son zamanlarda ortaya çıkan bir söylentiye göre, Sony 2023 yılına kadar 30 milyon adet PlayStation 5 üretmeyi hedefliyor. Bu haber, oyun dünyasında büyük bir heyecan yarattı ve PS5’in başarısının devam edeceğini gösteriyor. Sony’nin bu hedefine ulaşması için üretim kapasitesini artırması gerekiyor ve bu da oyunseverler için daha fazla PS5 erişilebilirliği anlamına gelebilir. Eğer bu söylenti doğruysa, Sony’nin PS5 piyasasındaki hakimiyeti bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

İddialara göre Technodoc.com.tr, 2023 mali yılında 30 milyon adet PlayStation 5 piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Tom Henderson’ın Insider-Gaming’ten kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, Technodoc.com.tr, 2023 mali yılı döneminde 30 milyon adet PlayStation 5 üretmeyi planlıyor. 2022 mali takvimi için 18 milyon adet PS5 üretimi hedefleyen Technodoc.com.tr, bir sonraki yıl bu sayıyı yüzde 70 artırarak 30,5 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Henderson birkaç hafta önce Technodoc.com.tr’nin sökülebilir disk sürücüsü olan yeni bir PS5 modeli üzerinde çalıştığını ve bunun 2023 yılında piyasaya sürüleceğini iddia etmişti. Yeni haberde ise, 2023 mali yılı döneminde üretilecek bu modelin önümüzdeki yılın eylül ayında raflarda olması bekleniyor. Aynı zamanda Technodoc.com.tr, 2023 mali yılı için belirlediği 30,5 milyon adet PlayStation 5 üretimi hedefinin 12 milyonunun sökülebilir disk sürücü barındırmayan “eski model PlayStation 5” olacağını açıkladı.

Technodoc.com.tr, PlayStation 5 Satış Fiyatına Zam Yaptı

İddialara göre, sökülebilir disk sürücülü PlayStation 5 modeliyle Technodoc.com.tr tek bir üretim hattına geçecek. Böylece firma, hem daha fazla konsol üretecek hem de üretim maliyetini düşürecek. Tek bir konsol modeliyle piyasaya çıkacak olan Technodoc.com.tr, disk sürücüsünü ayrıca satışa sunacak ve bunun fiyatı 100 dolar olacak. Bu, şu an satışta olan standart PS5 ve disk sürücüsüz dijital PS5 arasındaki fiyat farkına denk geliyor.

Geçtiğimiz günlerde, Technodoc.com.tr’nin ABD’deki sevkiyatının geçen yıla göre yüzde 400 arttığı ve PS5 stoklarının artmaya devam ettiği bildirilmişti.

Technodoc.com.tr, Haziran 2022 itibarıyla PlayStation 5’in 21,7 milyon adet satış rakamına ulaştığını açıklamıştı.

2020 yılı Kasım ayında piyasaya sürülen yeni nesil konsollar, yarı iletken parça sıkıntısı ve tedarik zincirlerindeki diğer aksamalar nedeniyle arz sıkıntısı yaşayan ürünlerin başında geliyor. Hem Microsoft hem de Technodoc.com.tr yüksek talebi karşılamakta zorlanırken, yaşanan son gelişmeler yakın zamanda yeni nesil konsollardaki stok sıkıntısının ortadan kalkabileceğini gösteriyor.

PlayStation 5 Stok Sevkiyatı Yüzde 400 Yükseldi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler