Apple ve Google’dan ilginç AirTag iş birliği

Apple ve Google’dan ilginç AirTag iş birliği

ABONE OL
04 Mayıs 2023, 02:37:19

Apple ve Google, konum izleme cihazlarının izinsiz ve yasadışı takibi için birlikte çalışarak endüstri standardı geliştirdiler. Bu çözüm ile Bluetooth konum izleme cihazlarının kötüye kullanılması ve istenmeyen izlemenin önüne geçilecek. İstenmeyen izleme için Bluetooth konum izleme cihazlarının kötüye kullanılmasıyla mücadeleye yardımcı olacak önerilen bir endüstri standardı sunuldu. Bu sayede, AirTag gibi cihazların daha uyumlu hale getirilmesi planlanıyor. Samsung, Tile, Chipolo, eufy Security ve Pebblebee gibi şirketler de bu endüstri standardına desteklerini açıkladılar.
Apple ve Google tarafından geliştirilen Endüstri Standardı Taslağı, önümüzdeki üç ay boyunca İnternet Mühendisliği Görev Gücü (IETF) tarafından incelenmeye alınacak. Bu üç aylık sürecin ardından geri bildirimler ele alınacak ve bu yılın sonuna kadar istenmeyen izleme uyarıları için bir standart üretim uygulaması yayınlanacak. Planlanan standartlar, iOS ve Android işletim sistemlerinin ileriki sürümlerinde de kullanılacak.

İstenmeyen izleme konusu son zamanlarda oldukça dikkat çekici bir hal aldı. İnsanların yasadışı ve izinsiz takip edilmeleri, kişisel hak ve özgürlüklerine büyük bir darbe vuruyor. Apple ve Google gibi teknoloji devleri, bu durumun farkında olarak harekete geçti ve birlikte çalışarak gerekli endüstri standardını oluşturdu. Bu konuda alınan önlemler, insanların hak ve özgürlüklerini korumak adına oldukça önemlidir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler