iPhone 4200 metreden düşmesine rağmen çalıştı

iPhone 4200 metreden düşmesine rağmen çalıştı

ABONE OL
08 Mayıs 2023, 15:59:26

Akıllı telefonların dayanıklılıkları konusunda her zaman testler yapılır fakat binlerce metre yükseklikten düşerse ne olacağı hakkında herhangi bir test yoktu. Ancak bir paraşütçü, iPhone’unun yanında paraşüt atlarken 4200 metre yükseklikten düşmesi sonucunda bu deneyimini yaşamış ve videoda telefonunun ne hale geldiğini paylaşmıştır.

Hatton Smith isimli paraşütçü, TikTok’ta “Paraşütle atlarken iPhone’unuzu cebinizde unutursanız ne olur?” başlıklı bir video paylaştı. Videoda, atlamadan hemen sonra iPhone’unun cebinden fırladığı görülüyor. Yaklaşık 4200 metre yükseklikten saatte 160 kilometre hızla yere çakılan bir cihazın kullanılamaz hâle gelmesi beklenir. Ancak videonun sonunda telefonun tek parça ve çalışır şekilde yerden alındığı görülüyor.

Telefonun kılıfının önemli bir rol oynadığını belirtmek gerekiyor. Smith, paylaşımının yorumlarında Catalyst markalı kılıfına teşekkür ediyor. Telefonun kılıfsız olduğu senaryoda bu kadar sert bir düşüşün cihaza çok büyük zarar vereceğini tahmin etmek pek zor değil. Buna ek olarak, yumuşak ve çamurlu bir yüzeye düşmek de telefonun hasar görmemesini sağlayan bir diğer faktör olarak göze çarpıyor.

Bu inanılmaz olayı anlatmak için Catalyst’e ulaşmakta sorun yaşamasına rağmen, paraşütçü Hatton Smith, iPhone’unun düşüş sonrasında çalışmaya devam etmesi sayesinde telefonun dayanıklılığına bir rekor kırmış oldu. Daha önce yaklaşık 3960 metre yükseklikten düşen bir iPhone çalışmaya devam etmişti.

Paraşütçülerin ceplerinde telefonlarını unutarak atlayış yapmaları daha önce görülmemiş bir durum değil fakat 4200 metrelik düşüşün ardından bir telefonun çalışmaya devam etmesinin yeni bir rekor olduğu söyleniyor. Lexi rumuzlu kullanıcının yaptığı yorum ise oldukça eğlenceli: “iPhone’un ortası yok. Ya yok edilemez oluyor ya da 2 metreden halıya düşünce kırılıyor.”

Bu olay, akıllı telefonların dayanıklılıklarının test edildiği alanlara yeni bir boyut getirdi. Dilerseniz siz de telefonunuzun dayanıklılığını test etmek için yüksekten düşürme denemesi yapabilirsiniz. Fakat bu durumun sonuçlarına hazırlıklı olmak önemlidir. En azından kılıf kullanmak, telefonunuzun hasar görmemesine yardımcı olabilir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler