Gmail e-posta adresinizi dark web’de arayacak

Gmail e-posta adresinizi dark web’de arayacak

ABONE OL
13 Mayıs 2023, 19:32:44

Gmail Hesaplarınızın Dark Web’de Bulunup Bulunmadığını Öğrenin

Google, Gmail kullanıcılarının hesaplarına yeni bir güvenlik özelliği ekledi. Bu özellik sayesinde e-posta adresinizin dark web’de yayınlanıp yayınlanmadığını öğrenebilirsiniz. Dark web raporu özelliği, Chrome tarayıcısında yerleşik olan şifre yöneticisi veri koruma konusunda iyi bir iş çıkarırken, bu yeni özellik koruma dozunu biraz daha artırıyor.

Kişisel bilgileriniz, e-posta adresleri gibi, kaydolmuş olabileceğiniz hizmet ve platformlardaki veri ihlallerinin bir sonucu olarak dark web’e düşebilir. Bu bilgiler daha sonra siber suçlular tarafından kimlik hırsızlığı, bankacılık dolandırıcılığı ve kimlik avı dolandırıcılığı dahil olmak üzere çeşitli şekillerde satılabiliyor ve kullanılabiliyor.

Google’ın dark web raporlama aracı yeni bir özellik değil. Ancak bu özellik daha önce yalnızca şirketin genişletilmiş bulut depolama platformu olan Google One’a abone olan ve ABD’deki kişiler tarafından kullanılabiliyordu. Google bu aracın önümüzdeki dönemde ABD’nin dışına açılacağının da müjdesini verdi.

Gmail kullanıcılarına sunulan spam korumaları Google Drive’a da geliyor. Genellikle Gmail’de bulunan spam korumaları, kullanıcıların spam olarak belirlemek istediklerini kontrol etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış yeni bir görünümle Google Drive’a da geliyor. Drive, kullanıcıların yanlışlıkla herhangi bir “istenmeyen veya kötü niyetli içeriğe” erişmesini önlemek için “olağan şüphelileri” otomatik olarak spam görünümünde sınıflandıracak. Google, yeni görünümün dosyaları ayırmayı ve incelemeyi çok daha kolay hale getirdiğinin altını çiziyor.

Bu özellikler sayesinde Google, kullanıcıların güvenliği konusunda daha iyi bir hizmet sunmayı hedefliyor. Dark web raporu ve spam korumaları, kullanıcıların kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlamak adına atılan önemli adımlardan bazılarıdır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler