Spotify yapay zekâ ile mücadeleye başladı

Spotify yapay zekâ ile mücadeleye başladı

ABONE OL
14 Mayıs 2023, 09:41:07

Spotify: Boomy isimli yapay zekâ şirketi tarafından yüklendiği belirtilen 10 binlerce şarkının yüzde 7’sini kaldırdı

Spotify, yapılan bir müdahale sonrasında Boomy isimli yapay zekâ şirketi tarafından platforma yüklenen binlerce şarkıyı kaldırdı. Şarkıların yüzde 7’sinin kaldırılması, yapay zekâ tarafından oluşturulan şarkıların müzik platformlarındaki etkisini gösteriyor.

Haksız dinleme etkinliği iddialarına dair açıklama

Universal Music, Boomy’nin şarkılarında şüpheli dinleme etkinliği tespit ettiğini bildirdi. Dinleme sayılarının şişirilmesi ve yükleyicilerin haksız gelir elde etmesi için botların kullanıldığına dair şüpheler gündeme geldi. Spotify, sanatçılara ve hak sahiplerine dinleme bazında telif ücretleri ödediği için dinleme sayılarının artırılması önemli bir sorun niteliği taşıyor.

Spotify’dan konu ile ilgili açıklama

Spotify, Boomy tarafından yüklenen şarkıları platformdan kaldırdığını doğruladı ve potansiyel dinleme manipülasyonu vakalarını belirlediğinde akış numaralarının kaldırılması ve telif ücretlerinin alıkonulması gibi önlemler aldığını belirtti. Bu sayede dürüst, çalışkan sanatçıların telif hakkı ödemelerinin korunması sağlanıyor.

Yapay zekâ ile üretim konusu

Geçen ay popüler şarkıcılar Drake ve The Weeknd’den vokaller içerdiği görülen bir şarkının yapay zeka tarafından oluşturulması müzik dünyasında alarm zillerini çalarken, yapay zekânın müzik endüstrisinde yapılan üretim konusu hakkında tartışmalar devam ediyor.

Özetle, Spotify yapay zekâ ile üretilen şarkılarla ilgili mücadelesi devam ediyor. Bu konunun müzik endüstrisindeki önemi gün geçtikçe artıyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler