12 çekirdekli işlemci ve 18 çekirdekli GPU

12 çekirdekli işlemci ve 18 çekirdekli GPU

ABONE OL
15 Mayıs 2023, 13:57:51

Apple, yeni M3 yongasını test ediyor

Teknoloji lideri Apple, 12 çekirdekli bir işlemci ve 18 çekirdekli bir GPU’ya sahip olan yeni M3 yongasını App Store geliştirici kayıtlarında test ediyor. Bu bilgi, Bloomberg’den Mark Gurman’ın Power On haber bültenine göre paylaşıldı. Gurman, Apple’ın test ettiği M3 çeşidinin, baz seviye M3 Pro olabileceğini öne sürüyor.

M3 serisi, yakında piyasaya sürülecek olan 3nm düğüm sürecinden yararlanmayı hedefliyor. Bu, 5nm’den 3nm’ye yapılan bir geçişle, çekirdek yoğunluğunda önemli bir artışa yol açıyor. Hatırlarsanız, M1 Pro ve M2 Pro, 14 ve 16 çekirdekli GPU’larla birlikte sekiz ve 10 çekirdekli işlemcilere sahip. Diğer bir deyişle, M3 Pro’nun, birinci nesil öncülüne kıyasla %50 daha fazla CPU çekirdeği bulunuyor.

Yeni Apple silikonundaki yüksek performans ve verimlilik çekirdekleri arasında eşit bir bölünme yaptığı belirtildi. Çip, 36GB RAM ile yapılandırılmış durumda. Karşılaştırma yapmak gerekirse, M2 Pro 16GB bellek ile başlıyor ve gerektiğinde 32GB RAM’e kadar yükseltilebiliyor.

M3 Pro’nun duyurusu için, Apple’ın öncelikle standart M3 çipi piyasaya sürmesi gerekiyor. Gurman, “Görüşüm, M3 çipli ilk Mac’lerin yıl sonuna doğru veya gelecek yılın başında piyasaya sürüleceği yönünde” diyor. Bu arada, Apple’ın en yeni Mac’ini, 15 inç MacBook Air’i, gelecek ay WWDC 2023’te duyurması bekleniyor.

Sonuç olarak, Apple’ın yeni M3 yongasını test etmesi, şirketin yüksek performanslı ve verimli bir yonga üzerinde çalıştığını gösteriyor. M3 Pro’nun düşük yoğunluklu ve yüksek yoğunluklu görevleri hızlı bir şekilde yerine getirebilecek kapasiteye sahip olduğu düşünülüyor. Ancak, M3 Pro’nun duyurusu için, öncelikle standart M3 çipi piyasaya sürülmeli.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler