Twitter Elon Musk sonrası kan kaybı yaşıyor

Twitter Elon Musk sonrası kan kaybı yaşıyor

ABONE OL
19 Mayıs 2023, 05:11:11

Twitter Sonrası: Elon Musk’lı Twitter’a Yönelik Araştırma

Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından, Twitter farklı bir platforma dönüştü. Ancak yeni Twitter, herkes tarafından beğenilmiyor gibi görünüyor. Pew Research tarafından yapılan bir araştırma, ABD’li Twitter kullanıcılarının büyük bir kısmının Elon Musk’ın kontrolü ele almasının ardından Twitter’a bir “ara vermiş” durumda olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca, “en aktif” kullanıcılar da eskiye kıyasla daha az tweet atıyor gibi görünüyor.

Rapora göre, son 12 ayda Twitter’ı kullanan on Amerikalıdan altısı, bu süre içinde birkaç hafta veya daha uzun bir süre platforma ara verdiklerini söylüyor. Pew tarafından gerçekleştirilen anket sonucunda hazırlanan bu rapor, 10 bin 701 Twitter kullanıcısıyla yapılmıştır.

Pew tarafından hazırlanan başka bir raporda ise Twitter’ın “en aktif” 1002 kullanıcısının “gerçek davranışları” incelenir. Rapora göre, Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından bu kullanıcıların platformdaki paylaşımlarında fark edilebilir ölçüde bir düşüş gerçekleşti. Pew, bu kullanıcıların aylık tweet sayısının %25 oranında azaldığına dikkat çekti.

Elon Musk’lı Twitter’a yönelik araştırmanın bir başka yönü ise Twitter kullanıcılarının tüm tweetlerini paylaşma konusunda dikkatli davrandıklarını ortaya koymasıdır. Pew verilerine göre, Twitter kullanıcılarının %20’lik kısmı, yazdıkları tweetlerin %98’ini paylaşıyor. Daha büyük bir grup, yazdıklarını göndermeden siliyor veya taslaklara kaydediyor.

Yine de, en aktif kullanıcıların tamamının Twitter’dan vazgeçmediğini belirtmek gerekir. Bu grubun %75’i, önümüzdeki yıl Twitter’da kalmayı planlıyor. Pew’in araştırmasında katılımcılara Twitter’dan uzaklaşmalarının nedeni sorulmamıştır. Bu nedenle, Elon Musk’ın aksiyonlarını doğrudan sorumlu tutmak mümkün değildir. Ayrıca, geçtiğimiz yıl Twitter’a katılan kullanıcı sayısı da araştırmada dikkate alınmamıştır.

Sonuç olarak, Elon Musk’lı Twitter’ın daha iyi veya kötü olduğunu söylemek mümkün değildir. Ancak, sayılar alternatiflerin Twitter’a karşı bir tehdit oluşturabileceğini göstermektedir. Elon Musk’ın politikaları ve topluluk yönetimi, Twitter’ın geleceği için büyük önem taşımaktadır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler