Valorant Oyundan Atma Sorunu Çözüm Yolları

Valorant Oyundan Atma Sorunu Çözüm Yolları

ABONE OL
23 Kasım 2022, 17:07:40

Son dönemlerin en popüler oyun serilerden biriside Valorant isimli FPS oyunudur. Çıktığı günden bu yana her geçen gün daha fazla oyuncu kitlesine sahip olmaktadır. Riot Games tarafından geliştirilen bu oyun, FPS alanında en çok sevilen ve indirilen oyunlardan birisidir. PC platformunda oynanabilen Valorant oyunu, aksiyon ve FPS alanında harika işler çıkarmaktadır.

Son zamanlarda oyunun popülerleşmesi ile birlikte valorant oyundan atma sorunu gibi paylaşımların olduğunu fark ettim. Bunun üzerinde çözüm yollarını bularak bu makaleyi hazırlamak istedim. Umarım bulduğum çözüm yolları sizler için faydalı olacaktır. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan konu başlıklarımıza geçiş yapabilir ve bizleri nelerin beklediğine kısaca göz atabiliriz.

Valorant Oyundan Atma Sorunu Çözümü

Oyuna giriş yaparken yada belirli zamanlarda oyundan atma problemi ile karşılaşabiliyoruz. Aşağıda yer alan çözüm yollarını araştırarak buldum ve paylaşmaktayım. Sizlerde kendi bilgisayarınız üzerine gerektiği gibi doğru adımlar eşliğinde uygulayabilirsiniz.

  • Sürücü Güncellemelerini Kontrol Edin,
  • Virüsten koruma programlarını devre dışı bırakın,
  • Arka plan yazılımlarını kapatın,
  • Valorant sistem gereksinimlerini kontrol edin.
  • Bilgisayarınızın Sürücülerini Kontrol Edin

Her bilgisayarın farklı donanım ve yazılımları yer almaktadır. Donanımların yazılımlarını yani sürücülerini güncellemezsek, kasma ve donmalarla karşılaşabiliriz. Bu sebepten dolayı sürücü güncelleme adımları çok önemli bir adımdır. Bilgisayarınızın sürücülerini güncellemek için Driver Booster isimli programı önermekteyim. Her ne kadar bilgisayar modeliniz yeni olsa dahi, sürücülerini güncellemek en doğru karar olacaktır. Sebebi ise eski yazılımlı sürücüler, yeni bilgisayarlar üzerinde yavaş çalışma sağlamaktadır. Bu sebepten dolayı da Driver Booster sizlerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacaktır.

Virüsten Korunma Programlarını Devre Dışı Bırakın

Günümüzde dijitalleşen dünyada gizlilik ve güvenlik kavramları, en dikkat edilen konulardan birisidir. Bu sebepten dolayı da birçoğumuz antivirüs programlarını tercih etmekteyiz. Bu tür yazılımların birçoğu maallesef sistemimizde ağır bir şekilde çalışmaktadır. Özellikle arka planda sürekli olarak çalışması, CPU gibi oranları tavan yaptırmaktadır.

Oyun oynarken arka planda herhangi bir işlemin dönmesi, büyük bir performans kayıbı demektir. Bu sebepten dolayı ise antivirüs gibi programları arka plan üzerinden kapatmanız en sağlıklısı olacaktır. Görev yöneticisi bölümünden en çok güç ve cpu harcamalarına göz atabilir ve kolaylıkla işlemleri sonlandırabilirsiniz.

Arka Plan Yazılımlarını Kapatın

Bilgisayarlarımızın arka planında onlarca farklı kaynak çalışmaktadır. Birçoğu batarya, internet gibi kullanımlardan alarak sürekli olarak işlemektedir. Windows sürümlerinde genel olarak bu durum alışılmış bir durumdur. Valorant oyundan atma sorunu genel olarak arka plandaki programlardan kaynaklı olabiliyor. Görev yöneticisi alanında arka plan üzerinde RAM tüketimini kolaylıkla görebiliyoruz. Bu kısımdan en çok ram kullanan program ve işlemcileri görebiliyoruz. Valorant’a girmeden önce gereksiz programları buradan kapatabilir ve oyundan atma, kasma gibi problemlerim ortadan kaldırabilirsiniz.

Valorant Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin

Bilgisayarımızın işletim sistemi ile oyun gereksinimleri bazen uyuşmayabiliyor. Valorant, genel olarak baktığımızda günümüz koşullarında geliştirilen bir oyundur. Bu sebepten dolayı yüksek sistem gereksinimleri isteyen bir yapıya sahiptir. Eğer işletim sisteminiz oyun gereksinimlerini karşılamıyorsa, maallesef valorant oyundan atma sorunu ile karşılaşabilirsiniz.
Dilerseniz kısaca Valorant Sistem Gereksinimlerine bir göz atalım.

Valorant Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 7, 8 veya 10
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E8400 veya AMD Athlon 200GE
  • Ekran Kartı: Intel HD 4000 ya da Radeon R5 200
  • RAM: 4 GB

Valorant Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 7, 8 veya 10
  • İşlemci: Intel i3-4150 ya da AMD Ryzen 3 1200
  • Ekran Kartı: GeForce GT 730 veya Radeon R7 240
  • RAM: 4 GB

Buradaki sistem gereksinimleri ile kendi sisteminizi karşılaştırabilirsiniz. Sonuca göre oyunu kaldırıp kaldıramayacağını kolaylıkla öğrenmiş olacaksınız. Eğer sisteminiz karşılamıyorsa, Valorant oyununda birçok problem yaşayabilirsiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler