Instagram Twitter’a rakip hazırlıyor – Teknoblog

Instagram Twitter’a rakip hazırlıyor – Teknoblog

ABONE OL
20 Mayıs 2023, 17:36:41

Instagram, Twitter’a rakip olacak bir uygulama için hazırlık yapmaktadır. Bu yeni platforma dair somut bilgiler, akademisyen Lia Haberman’ın ICYMI adlı Substack bülteninde yayımladığı slaytta yer almaktadır. Şirketin bu uygulama için özel bir isim seçmediği görülmektedir. Ancak Haberman, şirket içinde “P92” ya da “Barcelona” kod adları kullanıldığına dair detayları paylaşmaktadır.

Bu uygulamaya giriş yapan kullanıcılar, Instagram isimleri ve şifreleriyle oturum açabilirler. Ayrıca, takipçi, takma isim, biyografi ve doğrulama bilgileri Instagram’ın ana uygulamasından transfer edilir. Bu yeni platformda kullanıcılar, 500 karakterlik yazılı paylaşımlar yapma ve bunlara bağlantı, fotoğraf ya da video ekleme imkanı elde edebilirler.

Sızan slaytta yerleştirilen iki ekran görüntüsüne bakıldığında uygulama Instagram ve Twitter’ın karışımı gibi görünmektedir. Ayrıca, şirketin moderasyon araçları sunacağı da anlaşılmaktadır.

Instagram’ın uygulamasında moda olan “merkezsizleştirme” kavramı da yer bulacak gibi görünüyor. Yakın zamanda uygulama, Mastodon gibi diğer bazı uygulamalarla uyumlu hale gelecektir. Bu sayede, diğer uygulamalardaki kullanıcılar profil ve içerikleri arayabilecek, takip edebilecek, onlarla etkileşime girebilecek ve onları takipçi olarak onaylayabileceklerdir.

Instagram, Twitter’a rakip olacak bir uygulama çıkarması durumunda, daha da popüler hale gelebilir. Twitter’ın Elon Musk’ın kontrolünde dönüştüğü hâlinden memnun olmayan pek çok kişi, alternatif mecralar aramaktadır. Bu yeni platform, Instagram’ın sıfırdan takipçi kitlesi inşa etmek zorunda olmaması sebebiyle önemli bir avantaj sağlayabilir. Ancak konuyla ilgili olarak Instagram’ın sahibi Meta’dan henüz bir açıklama gelmemiştir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler