Microsoft, geliştiriciler için bulut tabanlı çalışma istasyonları ‘Dev Box’ı herkese sunuyor

Microsoft, geliştiriciler için bulut tabanlı çalışma istasyonları ‘Dev Box’ı herkese sunuyor

ABONE OL
24 Mayıs 2023, 02:48:22

Microsoft, Ağustos 2022’de sadece geliştiricilere yönelik bir önizleme olarak sunulan Dev Box bulut tabanlı çalışma istasyonlarının herkese açılacağını açıkladı. Bu önceden yapılandırılmış, kullanıma hazır bulut tabanlı PC’ler, geliştiricilere çeşitli projeleri test etmek için uygulamalar ve hizmetler sunuyor. Dev Box’ın amacı, geliştiricilerin farklı projeler arasında geçiş yaparken zaman kaybetmesini önlemek ve ihtiyaç duyulan araçların kurulumu ve yapılandırılması gibi emek yoğun oryantasyon süreçlerinden geçmek için gereken zamanı ortadan kaldırmaktır. Dev Box, Microsoft’un Windows 365’in temelleri üzerine inşa edilmiştir ve herhangi bir modern web tarayıcısından erişilebilir. Üstelik, Windows’ta zaten çalışan herhangi bir entegre geliştirme ortamı (IDE), yazılım geliştirme kiti (SDK) veya araçları destekleyebilir.

Bu yılın sonlarında Dev Box genel olarak kullanıma sunulacak ve geliştiriciler sekiz vCPU / 32GB RAM, 16 sanal CPU (vCPU) ve 64GB RAM ile 32 vCPU ve 128GB RAM içeren makineler arasında seçim yapabilecekler. Ayrıca, 2TB SSD depolama seçeneği de mevcut olacak. Microsoft’un geliştirici bölümündeki grup ürün yöneticisi Anthony Cangialosi, 9 bin 500’den fazla Microsoft mühendisinin Dev Box’ları kullandığını belirtti. Cangialosi, “Microsoft’ta, aktif olarak Dev Box’a geçiş yapıyoruz ve birkaç gün süren oryantasyon süreci şimdi hızla tamamlanıyor. Her bir dev kutusunu oluşturduğumda, Microsoft’taki en karmaşık projelerden bazılarını çalıştırmak için gereken tüm araçları, kaynakları ve ikili dosyaları içerir, bu da ortaklar ve yeni ekip üyeleri için oryantasyon süresini kısaltıyor.” dedi.

Microsoft, geliştiricilerin Dev Box’a başlamasına yardımcı olmak için Windows istemci ve Visual Studio (hem 2019 hem de 2022) için çeşitli başlangıç görüntüleri oluşturdu. Windows optimizasyonları, uygulamalar ve ayarlar içeren bu görüntüler, geliştiricilerin projelere hızlı bir şekilde başlamalarını ve verimli bir şekilde çalışmalarını sağlıyor. Microsoft, Dev Boxları için herhangi bir fiyatlandırma bilgisi paylaşmadı ancak daha önce hesaplama ve depolama için saatlik bir ücretlendirme planı olduğunu açıkladı.

Microsoft ayrıca, geliştiricilerin yeni bir makinede Windows uygulamalarını yeniden yüklemeyi ve kodlama ortamlarını yapılandırmayı kolaylaştıran Dev Home for Windows’u ve yakında geliştirici depolama için performans ve güvenliği dengeleyen Dev Drive’ı da duyurdu.

Başlıklar:

1. Microsoft, Geliştirici Hizmetleri İçin Dev Box’ları Herkese Açacak
2. Microsoft, Hızlı ve Kolay Geliştirme İçin Dev Home ve Dev Drive’ı Duyurdu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler