Apple Broadcom ile 5G anlaşması imzaladı

Apple Broadcom ile 5G anlaşması imzaladı

ABONE OL
24 Mayıs 2023, 08:52:12

Apple, tamamen kendi içinde üretilen 5G modemlerini kullanma planını duyurdu ve bu yönde somut adımlar atmaya başladı. Şirket, Broadcom ile milyarlarca dolarlık bir anlaşma imzaladı ve bu anlaşma çerçevesinde Broadcom’un ABD’deki fabrikalarında üretilen bileşenleri kullanacak. Apple’ın kendi 5G modemini geliştirmek için çalışmalara 2020’de başlamıştı ve 5G geliştiricileri transfer ederek Qualcomm’un merkezi olan San Diego’da bir ofis açmıştı. Şirket, Avrupa’daki kablosuz bağlantı çalışmalarını da Münih’teki ofisinden yürütüyor.

Anlaşma ile ilgili olarak hangi ürünlerin 5G teknolojisini kullanacağı konusunda henüz bir bilgi verilmedi ancak açıklamada, anlaşmanın sadece iPhone’lar ile sınırlı olmadığı tahmin ediliyor. Dedikodulara göre, Apple’ın 5G modemlerini ilk olarak 2024’ün sonları veya 2025’in başlarında piyasaya sürmesi bekleniyor. Apple’ın 5G modemlerini tamamen kendi içinde üretme planı, Qualcomm’un canını oldukça fazla sıkacak gibi görünüyor. Qualcomm’un hücresel modem satışları hala önemli bir ürün kalemi olmasına rağmen, Apple uzun süredir bileşen tarafında üçüncü taraf tedarikçilere olan bağımlılığını azaltmaya çalışıyor.

Apple’ın bu hamlesi sürpriz olarak nitelendirilemez. Şirket uzun süredir, üçüncü taraf tedarikçilere olan bağımlılığını azaltarak bileşen tarafındaki işlemleri kendi içinde halletmek istiyordu. Apple, Qualcomm ile yaşadığı patent anlaşmazlığı ve takvimi uyma zorunluluğundan kurtuldu ve sadece kendi cihazları için optimize edilen 5G modemlere sahip olabilecek. Apple’ın 5G modemlerini tamamen kendi içinde üretme planı, şirketin gelecekteki başarılarının temellerini oluşturacak.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler