Akıllı saat satışlarındaki düşüş devam ediyor

Akıllı saat satışlarındaki düşüş devam ediyor

ABONE OL
25 Mayıs 2023, 23:17:45

Akıllı Saat Pazarı Küçülüyor: Yüzde 1.5 Düştü

Counterpoint Research tarafından yapılan araştırmaya göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde küresel akıllı saat pazarı yüzde 1.5 oranında küçüldü. Bu gerileme, art arda ikinci çeyrek boyunca devam etmiş oldu. Apple, Samsung ve Huawei’nin satışları yılın ilk çeyreğinde azaldığı için bu durumun ortaya çıktığı belirtiliyor.

Ancak, Hindistan’da satılan saatlerde yüzde 121 oranında bir satış artışı gerçekleşmişti. Bu artışın sebebi olarak giriş segmenti cihazlara olan ilgi görülmüştür. Counterpoint Researche göre, satılan saatlerin yüzde 34’ünde bir işletim sistemi yok. Ayrıca, Hindistan’da satılan saatlerin yüzde 40’ı 482 TL’nin altındadır.

Apple, yüzde 26’lık payıyla pazarın zirvesinde yerini korumaktadır. Hindistan markası Fire-Boltt ise yüzde 9’luk pazar payıyla Samsung’la birinci sırayı paylaşıyor. Samsung’un küresel satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında düşüş gösteriyor.

2023’ün İlk Çeyreğinde Hindistan’da En Çok Akıllı Saat Satıldı

Bölgesel olarak incelendiğinde, akıllı saat satışlarının yüzde 27’sinin Hindistan’da yapıldığı görülüyor. Hindistanı, yüzde 26 ile Kuzey Amerika izliyor. Üçüncü sırada ise satışlardaki payı yüzde 28 oranında düşerek yüzde 18’e gerileyen Çin bulunuyor.

Sonuç olarak, akıllı saat pazarında küçülme eğilimi görülmektedir. Ancak, Hindistan’da yaşanan büyüme, akıllı saat sektöründe yeni fırsatlar doğurabilir. İşletim sistemleri ve fiyat aralıkları gibi faktörler, pazarın önümüzdeki dönemdeki gidişatında belirleyici rol oynayacaktır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler