Tesla Model Y, En Çok Satan Otomobillerde Corolla’yı Solladı

Tesla Model Y, En Çok Satan Otomobillerde Corolla’yı Solladı

ABONE OL
27 Mayıs 2023, 09:49:36

Tesla Model Y Corolla’yı Geçti ve Dünyanın En Çok Satılan Otomobili Oldu

Toyota’nın Corolla modelleri 1966’dan beri üretilmektedir ve geniş bir geçmişe sahiptir. Sürekli olarak yenilenen ve güncellenen Corolla serisi, 11. nesil kasasıyla tüm pazarlarda en çok satılan otomobil olsa da Tesla Model Y büyük bir atak yaparak tahtı devralmış durumdadır.

Teslanın Y Modeli Corolla’yı geride bırakarak dünyanın en çok satan otomobili oldu. Yeni açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 400 adet Corolla modeli satıldı. Ancak 2020 yılında uygun fiyatlı elektrikli SUV olarak piyasaya sürülen Tesla Model Y, 264.200 adet satış yaparak dünya genelinde en çok satan otomobil oldu.

Elon Musk, Tesla Model Y’nin henüz çıkış yapmadan önce dünyanın en çok satan otomobili olacağını söylemişti. Üç yıllık bir süreçte bunun gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Corolla 2022’de 1 milyon 120 bin (2021’e kıyasla yüzde 2.8’lik küçülme) adetle en çok satılan otomobil modeliydi. Ardından da 870.000 adet satış ile Toyota’nın RAV4 modeli bulunuyordu. Ancak, Tesla Model Y de 2021’e kıyasla yüzde 88.7 büyüme göstererek 760 bin adet üretimle ilk 5’e girmeyi başarmıştı. Tesla’nın ilerleyen süreçte satış sayısını daha da artıracağına yönelik tahminler bulunmaktadır.

Sonuç olarak, otomobil endüstrisinde büyük bir değişim yaşanırken, Tesla Model Y gibi elektrikli otomobiller giderek popüler hale gelmektedir. Bu değişim, klasik otomobil markaları için de bir fırsat olabilir ve ileri teknolojileri benimseyerek pazarlarını genişletebilirler.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler